Hyppää pääsisältöön

Riikka Pulkkinen: Mediapersoonani on jotenkin vakavikko

Kirjailija Riikka Pulkkinen vieraili YleX Etusivussa puhumassa uutuuskirjastaan. Aiemmin kolme romaania julkaissut Pulkkinen on nyt julkaissut aihesuunnaltaan ehkä kevyemmän Chick lit -kategoriaan uppoavan teoksen.

Riikka Pulkkinen

Kirjailija Riikka Pulkkinen on vaihtanut kirjoitustyyliä neljännen kirjajulkaisunsa, Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän, kanssa. Tällä kertaa Pulkkinen on sukeltanut niin sanottuun Chick lit -kirjallisuuteen, eli kaunokirjallisuuteen joka käsittelee modernin naisen ongelmia humoristisesti ja kevyesti.

- En olisi voinut julkaista tätä kirjaa ensimmäisenä tai toisena teoksenani. Kolme kirjaa lasken jo tuotannoksi, joten pystyy vaihtamaan suuntaa. En nimitä Iiristä romaaniksi, sillä romaani on teemoiltaan läpiajatellumpi kuin mitä tämä teos on, Riikka Pulkkinen selventää YleX Etusivussa.

Kirjan päähahmona on psykologi Iiris, joka on juuri eronnut ja etsii uutta rakkautta. Kirjassa tulevat esille myös erinäiset mieshahmot, joita Iiris tapaa. Jokaisessa miehessä on kuitenkin Pulkkisen mukaan jotain pielessä.

- Hätäkalja ja hätäsuklaa kuuluvat Iiriksen repertuaariin, Pulkkinen hymyilee.

Kirjailijan mukaan uskottavasti ja vakavasti otettavat kirjailijat saavat leikitellä. Pulkkinen kokee ansainneensa kannuksensa leikittelyyn romaaniensa jälkeen.

- Mediapersoonani on jotenkin vakavikko. Kun kirjoitan komediaa, olenkin yhtäkkiä hupakko. Naisia on vaikea representoida mediassa. Toivoisin, että kirjailijalle sallittaisiin leikki. Kirjoittaminen on kuvittelukykyä aina, vakavaa tai kevyttä. Kaikki mahtuu kirjailijan identiteettiin.

Pulkkinen toivoo nuorten naisten lukevan Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän -teoksen.

- Erityisesti lukioikäisten tyttöjen, jotka eivät välttämättä vietä muutoin aikaa lukien. Tämä olisi sopiva vapautumisen ohjenuora kympin tytöille.

Riikka Pulkkisen vuonna 2006 julkaistusta esikoisromaanista, Rajasta on tehty kolmiosainen tv-versio, joka nähdään helmikuun lopussa TV 1:ssä.