Hyppää pääsisältöön

Tuolin kohtuukäyttäjä: Pönötystä pystybaarissa

Tuolittoman tammikuun viimeinen päivä. Sitä pitää juhlistaa, ihan baarissa. Siis pystybaarissa.

Puhdaslinjaista pystybaaria ei tosin tähän hätään löydy. Paremman puutteessa notkun pubin baaritiskillä.

Olo on jotenkin väliaikainen, kiireinen. Ja poikkeava. Kanta-asiakkaat röhnöttävät mukavasti tuoleillaan. Käynks mä usein täällä?

Tässä kohtaa tipaton ja tuoliton tammikuu, tai ainakin tuoilin ja alkoholin kohtuukäyttö, lyövät kättä. Jos baarissa ei istu, ilta jää luultavasti lyhyemmäksi. Ja huomaa helpommin, kun nautitut juomat alkavat tuntua jaloissa.

Jos ottaisinkin sellaisen linjan, että nauttisin alkoholia vain seisten?

No haloo, pientä rajaa! Kyllä alkoholi on Suomessa niin vakava asia, että sen ääreen pitää istahtaa.

Pystybaarien lisäksi poikkeuksen tekevät coctail-kutsut, joilla seistä pönötetään. Kohteliasta smalltalkia ja hillittyä alkoholinkäyttöä. Ei oikein kumpikaan suomalaisten leipälajeja. Ja vielä seistä pitäisi.

Kohta on keskiyö. Sitten mie romahan, istumaan.

Päätän tuolittoman tammikuun sekä raporttini pystybaarista tähän. Pasila, Porilaisten marssi!

Kommentit
 • Suomessa poltetaan päivittäin 800 rekallista jätettä – mutta tämäkään ei riitä. Jätettä kuskataan myös naapurimaihin poltettavaksi.

  Suomalaisten jätettä kuskataan naapurimaihin poltettavaksi

  Kaatopaikkojen sulkeuduttua jätevoimaloiden lastausporteilla on ruuhkaa. Jätettä poltetaan yötä päivää, mutta silti sekajätekuormia joudutaan lähettämään jatkuvasti myös naapurimaihin poltettavaksi. Suomeen tarvitaan lisää jäteuuneja ja myös lisää kierrätystä. Mutta olisiko jätteen määrää mahdollista vähentää?

 • Mitä tiedät kuulennoista - testaa tietosi!

  Kuulentotesti

  Tänä vuonna on 50 vuotta siitä, kun Apollo 11 laskeutui Kuuhun ja ensimmäinen ihminen astui Kuun pinnalle. Tuo lento tapahtui heinäkuussa, mutta Apollo-ohjelma, jolla kuulentoa harjoiteltiin, oli ollut käynnissä jo 1960-luvun alusta alkaen.

 • Avaruuden tilannekuva - avaruusjärjestöt panostavat taivaalta tulevien uhkien ennakoimiseen

  Maapallo on aina kosmisen hyökkäyksen uhkaamana

  Onneksi avaruus uhkaa meitä erittäin harvoin, mutta silti pahimmat maailmanlaajuiset katastrofit ovat peräisin maapallon ulkopuolelta. Kosmiset törmäykset ja aurinkomyrskyt ovat todellinen vaara meille, ja siksi avaruusjärjestöt ja tähtitieteilijät ovat panostaneet viime aikoina yhä enemmän resursseja niin sanottuun avaruuden tilannekuvaan

 • Euroopan tärkeimmän ravintokasvin, vehnän, ilmastokestävyys on heikentynyt

  Vehnän monimuotoiset lajikkeet - vastaus ilmastonmuutokseen.

  Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan eurooppalaisen vehnän kyky sietää erilaisia ilmasto-olosuhteita on heikentynyt. Ravintokasvin ilmastokestävyys on tärkeä asia, koska ilmastonmuutos voimistaa sään vaihtelua ja ilmaston ääri-ilmiöitä. Vehnän pärjääminen ilmaston muutoksissa vaikuttaa mm. Euroopan ruokaturvaan sekä huoltovarmuuteen eri maissa. Mikä on suomalaisen vehnän kyky sietää erilaisia säitä?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tiede