Hyppää pääsisältöön

Katso klassikkodokkari Johnny Cashista

Yle Teema esittää kaksi dokumenttielokuvaa laulajalegenda Johnny Cashista.

Johnny Cash

Helmikuun lauantai-illoissa Teemalla kuunnellaan Amerikan lähihistorian kiinnostavimpia ääniä. Tänään nähdään kaksi dokumenttielokuvaa laulajalegenda Johnny Cashista.

Johnny Cashin maailma 1969 -dokkari seuraa laulajaa tämän uran huippuaikoina. Elokuva näyttää Cashin kotona, keikoilla, studiossa ja ystävien seurassa. Dokkari esittää myös hetkiä Cashin ja Bob Dylanin yhteisistä nauhoitussessioista.

Illan toinen elokuva Isäni ja Johnny Cash on tarina kolmesta miehestä: laulajasta, hänen manageristaan ja tämän pojasta. Saul Holiff toimi Cashin managerina 1960–70 luvuilla. Suurmiehen varjossa työskennellyt Holff teki itsemurhan. Managerin poika Jonathan Holiff löysi isänsä kuoleman jälkeen tämän jäämistöistä paljon henkilökohtaista materiaalia isän ja Cashin suhteesta. Palkintoja voittaneessa elokuvassa poika käy läpi etäistä isäsuhtettaan ja Cashin roolia Saul Holiffin elämässä.

Johnny Cashin maailma 1969 (Johnny Cash: The Man, His World, His Music) Yle Teemalla klo 21.00

_Isäni ja Johnny Cash (My Father and the Man in Black) _Yle Teemalla klo 21.58