Hyppää pääsisältöön

Ronja Ryövärintyttärestä Studio Ghibli -animaatio

Maineikas tuotantoyhtiö Ghibli työstää piirrettyä Astrid Lindgrenin hahmosta.

Ronja Ryövärintytär

Arvostettu animaatiostudio Ghibli tekee Ronja Ryövärintyttärestä piirrossarjan. Televisiosarjan ohjaa Japanin menestyneimmän elokuvaohjaajan Hayao Miyazakin poika Goro Miyazaki. Ghibli-studio on tunnettu klassikkoelokuvistaan _Henkien kätkemä_ja Naapurini Totoro. Ruotsalainen lastenkirjailija Astrid Lindgren loi rakastetun satuhahmonsa vuonna 1981.

Hayo Miyazaki on aikaisemminkin yrittänyt luoda omaa visiotaan Lindgrenin hahmoista. 1970-luvulla Miyazaki ja tämän animaattorikumppani Isao Takahata suunnittelivat animaatiota Peppi Pitkätossusta. Lingren ei kuitenkaan antanut oikeuksia hahmon käyttämiseen. Ruotsi on inspiroinut Miyazakeja myös 1989 valmistuneessa Kikin lähettipalvelu-elokuvassa, jonka miljöössä innoituksena olivat Tukholman vanhakaupunki sekä Visby.

Lue lisää: Ensin japanilaiset muumit, nyt Ronja Ryövärintytär animena

Lähteet: Yle