Hyppää pääsisältöön

Yksi uusi lupaus suomiräpin kansainväliseen nosteeseen

Biniyamin 1ne soi Juhani Kenttämaan Viikon tehona.

Biniyam // Kuva: Cocoa Music

Englanninkielisen suomiräpin uutta nousua on ollut ilo seurata. Artistit kuten Gracias, Noah Kin sekä The Megaphone Statessa vaikuttava Ekow ovat saaneet ulkomaita myöten monet korvat hörölle ja kiinnostumaan nuoren suomalaisen räpin kansainvälisestä potentiaalista. Nyt samaan kehään astelee Biniyam, joka iskee 1ne-kappaleellaan suoraan sarjan kärkikahinoihin.

Biniyam on vasta 18-vuotias saksalais-etiopilainen artisti ja tuottaja, joka asuu Helsingissä. Mies on juuri julkaissut ilmaiseen jakoon omaa nimeään kantavan EP:n, jonka seasta 1ne nousee.

Vaihtoehtoisen modernin räpin kastiin uppoava kappale soutaa ja keinuu vakaasti eteenpäin. Kappale kasvaa salakavalasti toistaen itseään uhkaavasti, kunnes loppuosa imaisee varoittamatta mukaansa soturitanssiin, joka saa savannin ja viidakon heräämään.

Onko Biniyam puuttuva osa suomalaisen räpin kansainvälisen nousun sinetöimiseen, vai onko kyseessä paljon melua tyhjästä?