Hyppää pääsisältöön

Naisten salibandyn Suomen Cupin finaaleita 2000-luvulla

Naisten salibandyn SM-sarjan ja divisioonajoukkueiden välistä Suomen Cupia on pelattu kaudesta 1991–92 lähtien. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty televisioituja loppuotteluita 2000-luvulta. Uudella vuosituhannella lajin imagoa kehitettiin niin sääntöjen kuin peliasujenkin osalta.

Koosteen aloittaa Tapanilan Erä III:n ja Espoon Oilersin cup-finaali vuodelta 2003, joka venyi rangaistuslaukauskilpailuun asti. Kutkuttava hetki koettiin heti laukauskisan alussa, kun Tapanilan Erän joukkueenjohto oli erheellisesti merkinnyt laukaisulistaan Paula Jouhtenen vanhan pelinumeron. Aloituslaukauksen suoritti lopulta täysin kylmiltään puolikuntoinen Suvi Laine. Pöytäkirjasekoilusta huolimatta Erä III vei lopulta laukaukset ja samalla koko cupin nimiinsä.

Salibandyssa oli vuonna 2003 siirrytty tehokkaan peliajan järjestelmään, jolloin peliaika katkaistiin jokaisella pelikatkolla.

Oilers pelasi cup-finaalissa myös seuraavana vuonna, jossa se kohtasi ensimmäisessä divisioonassa pelaavan Savonlinnan Top Teamin. Joukkueiden tasoero tuli lopulta lopputuloksessa vahvasti esille. Ottelu on kuitenkin osoitus Suomen Cupin ainutlaatuisuudesta: mestaruus on mahdollinen pelasi joukkue sitten pääsarjassa tai neljännessä divisioonassa.

Vuoden 2005 finaalissa vastakkain pelasivat Tampereen Classic ja NST Lappeenrannasta. Harvinaisen vähämaalinen ottelu päättyi lopulta Classicin hyväksi.

Tapanilan Erä III palasi cup-finaaliin vuonna 2006, jolloin sitä vastaan asettui Tikkurilan Tiikerit.

Vuoden 2007 finaalissa huomio kiinnittyi itse pelin lisäksi myös Porvoon PSS:n peliasuihin. Hameissa pelanneen PSS:n vastustajana oli Tampereen Classic. Vähämaalinen finaali eteni aina rangaistuslaukauksiin asti.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto