Hyppää pääsisältöön

Naisten salibandyn Suomen Cupin finaaleita 2000-luvulla

Naisten salibandyn SM-sarjan ja divisioonajoukkueiden välistä Suomen Cupia on pelattu kaudesta 1991–92 lähtien. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty televisioituja loppuotteluita 2000-luvulta. Uudella vuosituhannella lajin imagoa kehitettiin niin sääntöjen kuin peliasujenkin osalta.

Koosteen aloittaa Tapanilan Erä III:n ja Espoon Oilersin cup-finaali vuodelta 2003, joka venyi rangaistuslaukauskilpailuun asti. Kutkuttava hetki koettiin heti laukauskisan alussa, kun Tapanilan Erän joukkueenjohto oli erheellisesti merkinnyt laukaisulistaan Paula Jouhtenen vanhan pelinumeron. Aloituslaukauksen suoritti lopulta täysin kylmiltään puolikuntoinen Suvi Laine. Pöytäkirjasekoilusta huolimatta Erä III vei lopulta laukaukset ja samalla koko cupin nimiinsä.

Salibandyssa oli vuonna 2003 siirrytty tehokkaan peliajan järjestelmään, jolloin peliaika katkaistiin jokaisella pelikatkolla.

Oilers pelasi cup-finaalissa myös seuraavana vuonna, jossa se kohtasi ensimmäisessä divisioonassa pelaavan Savonlinnan Top Teamin. Joukkueiden tasoero tuli lopulta lopputuloksessa vahvasti esille. Ottelu on kuitenkin osoitus Suomen Cupin ainutlaatuisuudesta: mestaruus on mahdollinen pelasi joukkue sitten pääsarjassa tai neljännessä divisioonassa.

Vuoden 2005 finaalissa vastakkain pelasivat Tampereen Classic ja NST Lappeenrannasta. Harvinaisen vähämaalinen ottelu päättyi lopulta Classicin hyväksi.

Tapanilan Erä III palasi cup-finaaliin vuonna 2006, jolloin sitä vastaan asettui Tikkurilan Tiikerit.

Vuoden 2007 finaalissa huomio kiinnittyi itse pelin lisäksi myös Porvoon PSS:n peliasuihin. Hameissa pelanneen PSS:n vastustajana oli Tampereen Classic. Vähämaalinen finaali eteni aina rangaistuslaukauksiin asti.

Kommentit
  • Uuden musiikin ilotulitusta jo kymmenen tuotantokauden verran – katso UMK:n finaaliesitykset kautta aikojen

    Elävän arkiston kooste UMK:sta vuosien varrelta.

    Uuden Musiikin Kilpailu (UMK) järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2012, jolloin se korvasi Yleisradion perinteisen Euroviisukarsinnan. UMK on tuonut kansan eteen esiintyjiä niin pystymetsästä kuin koko kansan tuntemista tähdistä. Vuonna 2021 UMK järjestetään kymmenennen kerran ja sen kunniaksi Elävä arkisto on koostanut tähän artikkeliin kaikki esitykset vuosien varrelta. Ota mukava asento ja laita korvat hörölle – tervetuloa uuden musiikin kuplaan!

  • Pieni suuri Heinola, karismaattinen Suomen läpikulkupiste

    Heinolan kaupungilla on tarinoita kerrottavanaan.

    Heinolan sijainti Suomen tieverkoston solmukohdassa johtaa monet kulkemaan tuon Päijät-Hämeessä sijaitsevan siltojen kaupungin poikki, mutta lyhyt silmäys harvemmin tutustuttaa ketään laajemmin paikkakunnan saloihin. Pienestä koostaan huolimatta Heinolan historia kätkee sisäänsä muutakin kuin vain kunnian ohikulkupaikkana, josta todistavat tähän kootut video- ja audiotaltioinnit.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto