Hyppää pääsisältöön

Apocalyptican Eicca moshaamisesta: Aivokirurgit ovat moittineet meitä

Apocalyptican Eicca Toppinen vieraili tiistaina Puoli seitsemän -ohjelmassa. Toppisen mukaan jatkuva moshaaminen ei ole vaikuttanut Apocalyptican soittajiin, vaikka aivokirurgit ovatkin olleet huolissaan bändin kunnosta.

Eicca Toppinen // Kuva: Tomi Mikola

Puoli seitsemän -ohjelman haastattelussa TV 1:ssä Eicca Toppinen muisteli Apocalyptican uran alkua, jolloin kokoonpano ei edes ajatellut olevansa bändi.

- Olimme kaveruksia, jotka halusi soittaa omaksi ilokseen musaa. Saatiin sitten paljon näkyvyyttä ja yleisöä heti alkumetreiltä.

Apocalyptican livenä nähneet tietävät, että keikoilla päät ja hiukset heiluvat. Eicca Toppinen vitsaileekin, että kiertueella kolmantena päivänä niskat ovat jumissa, eikä pää käänny moshaamisen seurauksena.

- Siihen tottuu sitten pikku hiljaa. Jotkut aivokirurgit ovat meitä moittineet. Emme ole itse huomanneet vakavia vaikutuksia.

"Jokaisen pitää oppia väistämissäännöt"

Apocalyptica kiertää maailmalla aina suurella kaksikerroksisella bussilla. Joskus bussissa asutaan viikkokausia ja asukkien välille muodostuu Toppisen mukaan kirjoittamattomat käyttäytymissäännöt.

- Vaaditaan tietynlaisia persoonia, että bussissa asuminen toimii. Jos vaikka kolme viikkoa putkeen asutaan bussissa, niin jokaisen pitää oppia ne väistämissäännöt. Jos joku ulkopuolinen tulee mukaan rundille ja majoittuu meidän kanssa, niin hänet kutsunut henkilö on vastuussa siitä, että homma toimii ja siellä osaa käyttäytyä. Sanomattomat säännöt pätevät.

Jokaisella on bussissa oma loossinsa. Toppisen mukaan bussilla liikkuminen helpottaa myös tavaroiden roudaamista ja siirtymistä.

- Voidaan aina yöllä siirtyä seuraavaan keikkapaikkaan. Usein tekniikankin on päästävä jo aamulla roudaamaan ja työstämään lavarakennelmia.

Kiertueilla ollessaan Toppinen kaipaa omaa perhettä ja saunaa. Toki bussissa usein viikkoja viettävä muusikko kaipaa myös omaa rauhaa.

- Bussissa asuessa oma rauha on aika kaukana. Myös suomalainen puhdas ja raikas ilma on asia, jota kaipaa. Sen huomaa usein maailmalta palatessaan.

Miten sellon kanssa moshataan? Katso Puoli seitsemän -ohjelman tiistainen jakso:

Lähteet: Puoli seitsemän