Hyppää pääsisältöön

Olavi Uusivirralta ja Anna Puulta yllättävä rokkiduetto

Olavi Uusivirta duetoi uudella 28. helmikuuta julkaistavalla albumillaan Anna Puun kanssa.

Olavi Uusivirta // Kuva: Iida Korhonen

Olavi Uusivirran uusimmalla albumilla Ikuiset Lapset on Tiedän miten tulta tehdään -niminen duetto Anna Puun kanssa. Uusivirta kuvailee kappaletta 90-luvun rokista ammentavaksi rakkauslauluksi, jossa Anna Puu esittelee itsestään täysin uuden puolen.

- Annasta kuoriutuu biisissä Marjo Leinosen kaltainen rokkimimmi. Se sopii Annalle tosi hyvin, vaikka häntä ei ole ehkä sellaisena aikaisemmin nähty. Oli todella mahtavat sessiot, Uusivirta fiilistelee.

Aikaisemmin Uusivirta on tehnyt kauniita duetointeja mm. Anna Järvisen ja Paula Vesalan kanssa. Tiedän miten tulta tehdään ei ole edellisten kappaleiden tavoin sydäntä pakahduttavaa himmailua.

- Biisissä on samanlaista kitarointia kuin Lenny Kravitzin Always on the Run -kappaleessa. Väliosassa taas on Red Hot Chili Peppers -fiilistä. Basisti Jaakko Kämäräisestä kuoriutuu oman elämänsä Flea tennissukka munassa, Uusivirta maalailee.

Leikkisä kappale kertoo parisuhteen niistä vaiheista, kun toinen on jo liiankin tuttu.

- Mä en tahdo tietää enää mitään. Kun mä katson sua, mä tiedän liikaakin. Tiedän tuulet vuoroin vie sua länteen itään, tiedän miten tulta tehdään, Uusivirta lausuu kappaleen kertosäettä.

Kenen kanssa Olavi Uusivirta tahtoisi vielä tehdä dueton? Entä miltä Kauneus sekoittaa mun pään -kappaleen vertailu David Bowien Starman-biisiin miehestä kuulostaa? Se selviää lauantaina, kun Uusivirta on haastattelussa YleX Himotuimmat -ohjelmassa.

Kuuntele YleX Himotuimmat lauantaisin 11-13 ja tarkasta alta Uusivirran aikaisemmat duetoinnit.

Lähteet: Himoartistihaastattelu