Hyppää pääsisältöön

RHCP faneille: Tämän takia rikoimme omaa sääntöämme Super Bowlissa

Red Hot Chili Peppers-yhtyeen basisti kirjoitti avoimen kirjeen, jossa hän selittää yhtyeen Super Bowl-puoliaikaesityksen taustoja.

Red Hot Chili Peppers -yhtye poseeraa mustavalkokuvassa. Laulaja Anthony Kiedisillä on sylissään, puoleksi paitansa alla, pienikokoinen koira. // Kuva: Warner Music

Red Hot Chili Peppersin basisti Flea perusteli faneille suuntaamassaan avoimessa kirjeessä, miksi bändi ei esittänyt Give It Away -kappalettaan livenä Super Bowlin puoliaikaesityksessä, vaikka Anthony Kiedis lauloikin oikeasti. Veto aiheutti ihmetystä sen takia, että yhtye on päättänyt vuosia sitten, etteivät he koskaan esiinny nauhalta.

- Kantamme on ollut alusta lähtien, ettemme koskaan esitä soittavamme. Olemme muutaman hassun kerran kokeilleet sitä ja vetäneet sen aina yli samalla pilkaten sitä ajastusta, että esittäisimme soittamista, Flea kirjoittaa.

Yhtye teki kuitenkin poikkeuksen Super Bowlin takia, sillä live-esiintymiseen olisi NFL-edustajien mukaan liittynyt liian suuria riskejä.

- Teknikoilla on vain minuutteja aikaa rakentaa puitteet puoliaikaesitykselle. Miljoona asiaa voi mennä pieleen, jotka voivat pilata katsojien kokemuksen, Flea kirjoittaa.

Yhtye oli pohtinut pitkään, että suostuvatko he esiintymään nauhalta. He kysyivät muun muassa Bruno Marsin mielipidettä ja väittelivät keskenänsä asiasta pitkään.

- Päädyimme siihen, että tällainen mahdollisuus on kerran elämässä. Halusimme hullutella ja pitää hauskaa.

Lue basistin kirje kokonaisuudessaan.

Lähteet: Red Hot Chili peppers