Hyppää pääsisältöön

Kantapöydän jatkoilla sellistiystävykset Jukka Rautasalo ja Marko Ylönen

Marko Ylönen ja Jukka Rautasalo. KUVA Laila Kangas / Yle.

Inari Nuuteron ja Vesa Kytöojan seurassa Kantapöydän jatkoilla keskiviikkona 12. helmikuuta tavataan sellistiystävykset Marko Ylönen ja Jukka Rautasalo. - Katso suorana yle.fi/klassinen ke 12.2. klo 15.30 ja kuuntele Yle Radio 1 pe 14.2. klo 14.

Marko Ylönen ja Jukka 'Jugi' Rautasalo tuntevat toisensa jo vuosien takaa, ajalta, jolloin molemmat opettelivat sellonsoittoa Itä-Helsingin musiikkiopistossa. Jugin ja Markon seurassa Kantapöydän jatkoilla virittäydytään myös lähestyviin Turun sellokilpailuihin.

Taiteilijatemperamentit kohtaavat perjantain Kantapöydässä

Keväällä 2014 Kantapöydässä juodaan iltapäiväkahvit Musiikkitalon yleisölämpiössä sekä keskiviikkoisin että perjantaisin. Joka perjantai Kantapöydässä taiteilijatemperamentit kohtaavat. Toimittajamme kutsuvat kahville aina kaksi vierasta, jotka tuntevat toisensa entuudestaan ja joista ainakin toinen tulee klassisen musiikin maailmasta.

Perjantaivieraamme ovat tottuneet tekemään taidetta ja musiikkia yhdessä muiden taiteilijoiden kanssa. Heille on tuttua kuunnella itseään ja omaa ääntään moniäänisyyden keskellä, osana yhteistä taideteosta, soivaa kokonaisuutta.

Vieraamme ovat tottuneet kohtaamaan niin eläviä kuin kuolleita säveltäjiä ja tulkitsemaan heidän teoksiaan kuulijoille. He ovat törmänneet erilaisiin kapellimestareihin ja kuoronjohtajiin ja seuranneet erilaisia johtamistyylejä. He ovat joutuneet arvaamaan tahtipuikon liikkeistä, katseista, ilmeistä ja eleistä, mitä johtaja haluaa.

Tai sitten vieraamme tekevät työtään oopperaohjaajien, pukusuunnittelijoiden, lavastajien, maskeerajien keskellä ja esiintyvät mitä mielikuvituksellisimmissa koreografioissa, rooliasuissa, maskeissa ja peruukeissa. Vieraamme voivat olla myös itse ohjaajia, lavastajia ja pukusuunnittelijoita. Vieraamme ovat tottuneet aistimaan erilaisia yleisöjä, tulkitsemaan yleisön läsnäoloa, hiljaisuutta, aplodeja eripuolilla maailmaa ja eri kulttuureissa.

Perjantaivieraamme voivat tulla samasta taiteilijaryhmästä, samasta tuotannosta, orkesterista, kuorosta tai yhtyeestä. He voivat olla työpari tai opettaja ja oppilas. Tai he voivat olla sukulaisia, perheenjäseniä, pariskunta, vanhempi ja lapsi, sisko ja sen veli.

Marko Ylönen ja Jukka Rautasalo. KUVA Laila Kangas / Yle.

Enneagrammi-persoonallisuustesti

Millaisia persoonallisuuksia Kantapöydän vieraat sitten ajattelevat olevansa? Miten he kuvaavat itseään ja arvioivat vuorovaikutustaitojaan? Miten vieraat näkevät toisensa? Entä mitä Enneagrammi-persoonallisuustesti paljastaa heistä? Ja miten he suhtautuvat testin tulokseen? Muuttuuko ihminen, ja mihin suuntaan?

Haluatko tietää oman persoonallisuustyyppisi? Tee testi!

Siirry tästä Elämäntaidon valmennusakatemien Enneagrammi-testiin.
Siirry tästä Enneagrammi Akatemian Enneagrammi-testiin.

Katso & kuuntele Kantapöydän jatkot

Katso Taiteilijatemperamentit kohtaavat Kantapöydässä suorana verkkolähetyksenä osoitteessa yle.fi/klassinen keskiviikkoisin klo 15.30 ja kuuntele Kantapöydän jatkot Yle Radio 1 perjantaisin klo 14.00.

Teksti & kuvat Tiina-Maija Lehtonen & Laila Kangas

Julkaistu 20.1.2014 - päivitetty 6.2.2014