Hyppää pääsisältöön

Jokainen meistä on kunniakirjan arvoinen!

Prisma Studion lanseeraama Tuoliton tammikuu -kampanja on tältä vuodelta ohi. Ohjelmassa vierailleet seisojat saivat urakan päätteksi kunniakirjat. Mutta jokainen kampanjaan osallistunut on sellaisen ansainnut!

Jos arvioit, että onnistuit vähentämään istumistasi kampanjan aikana, tai edes yritit, niin tästä voit ladata ja tulostaa itsellesi kunniakirjan. Katkoviivalle vain oma nimi. Jos haluat tuunata, niin kehykset ympärille tuovat vielä juhlavuutta ja sitten vain kunniakirja seinälle!

Tuolittoman tammikuun osallistujamäärää on vaikea arvioida, sillä kampanjaan oli ideanakin osallistua ihan omatoimisesti vähentämällä istumista. Ilmoittautumista ei vaadittu, mutta esimerkikti Facebookissa mukana oli noin 350 aktiivia ja keskustelu kävi vilkkaana. Myös Twitterissä aiheesta käytiin vilkasta keskustelua.

Kuukauden aikana Prisma Studion nettisivuille kertyi myös aika paljon tietoa ja kokemuksia aiheesta. Erityisesti asiantuntijan vastaukset seisojien kysymyksiin kiinnostivat, samoin blogia pitäneiden seisojien, Railin ja Piritan kokemukset. Sekä tietysti ohjelman päähenkilöiden tarkat testitulokset.

Toimitusta ilahdutti myös pääsy mukaan internetin meemeistä maineikkaampaan eli netin Hitlerkin kuuli Tuolittomasta tammikuusta, vaikkakin vasta kuun viimeisenä päivänä.

Ensi vuonna uudestaan - vai vieläkö riittää intoa?

Kommentit
 • Suomessa poltetaan päivittäin 800 rekallista jätettä – mutta tämäkään ei riitä. Jätettä kuskataan myös naapurimaihin poltettavaksi.

  Suomalaisten jätettä kuskataan naapurimaihin poltettavaksi

  Kaatopaikkojen sulkeuduttua jätevoimaloiden lastausporteilla on ruuhkaa. Jätettä poltetaan yötä päivää, mutta silti sekajätekuormia joudutaan lähettämään jatkuvasti myös naapurimaihin poltettavaksi. Suomeen tarvitaan lisää jäteuuneja ja myös lisää kierrätystä. Mutta olisiko jätteen määrää mahdollista vähentää?

 • Mitä tiedät kuulennoista - testaa tietosi!

  Kuulentotesti

  Tänä vuonna on 50 vuotta siitä, kun Apollo 11 laskeutui Kuuhun ja ensimmäinen ihminen astui Kuun pinnalle. Tuo lento tapahtui heinäkuussa, mutta Apollo-ohjelma, jolla kuulentoa harjoiteltiin, oli ollut käynnissä jo 1960-luvun alusta alkaen.

 • Avaruuden tilannekuva - avaruusjärjestöt panostavat taivaalta tulevien uhkien ennakoimiseen

  Maapallo on aina kosmisen hyökkäyksen uhkaamana

  Onneksi avaruus uhkaa meitä erittäin harvoin, mutta silti pahimmat maailmanlaajuiset katastrofit ovat peräisin maapallon ulkopuolelta. Kosmiset törmäykset ja aurinkomyrskyt ovat todellinen vaara meille, ja siksi avaruusjärjestöt ja tähtitieteilijät ovat panostaneet viime aikoina yhä enemmän resursseja niin sanottuun avaruuden tilannekuvaan

 • Euroopan tärkeimmän ravintokasvin, vehnän, ilmastokestävyys on heikentynyt

  Vehnän monimuotoiset lajikkeet - vastaus ilmastonmuutokseen.

  Juuri julkaistun tutkimuksen mukaan eurooppalaisen vehnän kyky sietää erilaisia ilmasto-olosuhteita on heikentynyt. Ravintokasvin ilmastokestävyys on tärkeä asia, koska ilmastonmuutos voimistaa sään vaihtelua ja ilmaston ääri-ilmiöitä. Vehnän pärjääminen ilmaston muutoksissa vaikuttaa mm. Euroopan ruokaturvaan sekä huoltovarmuuteen eri maissa. Mikä on suomalaisen vehnän kyky sietää erilaisia säitä?

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Tiede