Hyppää pääsisältöön

Kysely: Yli puolet festivaalikävijöistä harrastaa seksiä tapahtuman aikana

Festivaalikävijöille suunnattuun kyselyyn vastasi yli tuhat nuorta, jotka kertoivat omasta suhteestaan musiikkiin, seksiin ja pariutumiseen.

Bajamaja ei vie kaikkien haluja. // Kuva: Iida Korhonen / YleX

Musiikkiin liittyviä seksi- ja pariutumiskokemuksia selvittäneen kyselyn mukaan selvä enemmistö festivaalikävijöistä harrastaa seksiä festivaaleilla. Kyseluun on vastannut yli tuhat suomalaista, joista suurin osa on syntynyt 80- ja 90-luvuilla.

Suosituin lemmentemppeli festivaaliolosuhteissa on tietenkin teltta, jossa kertoo lempineensa noin 46 prosenttia vastanneista.

Iljettävät olosuhteet eivät tunnu haittaavan kaikkia festivaalikävijöitä, mitä tulee seksiin. 3,3 prosenttia kertoo nimittäin harrastaneensa sitä bajamajassa.

Seksin harrastaminen festivaaleilla johtaa harvoin seurusteluun, sillä 14 prosenttia kertoo löytäneensä kumppanin itselleen festivaaleilta.

Seksikumppanin löytäminen on kyselyyn vastanneille miehille selvästi tärkeämpää kuin naisille.

Vastaajilta pyydettiin myös mielipidettä siihen, kuka on Suomen seksikkäin artisti. Naisista seksikkäimmäksi nousi Jenni Vartiainen ja miehistä Ville Valo.

Mars-tapahtuman toteuttama verkkokysely pyrki selvittämään sitä, miten paljon seksi ja seurustelukumppanin löytyminen liittyvät musiikkiin ja tapahtumiin.

Tuloksia käytiin läpi Mars-tapahtumassa pidetyssä Let's Talk About Sex -paneelikeskustlussa, jota seurasi Rytmikorjaamon täysi sali.

Verkkokysely toteutettiin aikavälillä 17.-27.1.2014 ja siihen vastasi 1170 henkilöä. Kohderyhmän tavoittamiseksi linkkiä kyselyyn on levitetty muun muassa suurten kotimaisten festivaalien nettisivuilla.

Lähteet: MARS