Hyppää pääsisältöön

Kaarle Viikate: Kitaralla soitettu musiikki on saattohoidossa

Jarkko Martikainen kysyy ohjelmassaan Yle Puheessa, onko rockin kapinallisuus jo historiaa. Muusikon vieraina ovat Viikatteen keulakuva Kaarle Viikate ja musiikkitoimittaja Santtu Luoto.

Kaarle Viikate

Viikatteen laulaja Kaarle Viikate ja musiikkitoimittaja Santtu Luoto ruotivat Jarkko Martikaisen ohjelmassa, onko rockin kapinallisuus jo historiaa ja miten rockin voi erottaa iskelmästä.

Viikate avaa alkuun, miksi hän ryhtyi rock-laulajaksi 80-luvun Kouvolassa.

- Sain suurimmat tunteet rock-levyistä. Musiikin ylivertaisuus ajoi kaiken ohi. Myös päihteet ja vastakkaisen sukupuolen kanssa vehtaaminen jäivät muille palkintosijoille. Halusin vain tehdä kappaleita, Kaarle Viikate perustelee.

Artisti uskoo, että nykyään laulukilpailujen myötä musiikkialalle hingutaan muista syistä, hohdokkuuden takia.

- Tuntuu siltä, että oheisilmiö eikä ydintuote ajaa musiikkialalle nykyään, muusikko sanoo.

Viikatteen keulakuva arvostelee rockin tämänhetkistä näkyvyyttä kovin sanoin.

- Kitaralla soitettu musiikki on tällä hetkellä saattohoidossa, laulaja sanoo.

Kuuntele Jarkko Martikaisen ohjelma alta.

Lähteet: Yle Puhe

 • Kommentti: Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä

  Superfanin kommentti suhteestaan Lady Gagaan.

  Lady Gaga ei ole vain idoli, vaan välitän hänestä kuin ystävästä Lady Gagan fanittaminen on muuttunut vuosien mittaan ystävyyden kaltaiseksi välittämiseksi, mikä korostuu koronakriisin aikana, kirjoittaa musiikkitoimittaja ja Gagan superfani Markus Hilden. Meidän Little Monstereiden kevään mittainen odotus palkittiin perjantaina 22.

 • Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken

  Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista.

  Vesta uskoo, että korona on se kriisi, joka muuttaa kaiken Vesta haaveili nuorena terapeutin ammatista. Nyt kuulijat avautuvat hänelle haavoistaan. Vesta julkaisi uuden kappaleen Valonsäteet perjantaina 15. toukokuuta. Kakkoslevy Uskon tulevaan ilmestyy syksyllä.

 • YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius!

  Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola.

  YleX:n vuoden 2020 kesäkumibiisin esittää Tuure Boelius. Hengitä-biisin ovat tehneet Jurek ja Henna Sarriola. Boeliukselle tärkeää on, että kesäkumibiisin esittää julkisesti seksuaalivähemmistöön kuuluva artisti. Kesäkumeja on perinteisesti jaettu festareilla ja nuorten tapahtumissa, mutta koronaviruksen vuoksi niiden jakelu keskitetään nyt syksyn jälkeiseen aikaan. Kondomeja annetaan järjestöjen toimesta myös kouluterveydenhuoltoon, lastensuojeluun ja nuorisotyöhön.

 • YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa

  Mökkifestarit on kolmen päivän spessulähetys YleX Aamussa.

  YleX Aamun Viki ja Köpi järjestävät kolmen päivän Mökkifestarit kesäkuussa YleX Aamun Mökkifestarit kuuluu radiossa ja näkyy Yle Areenan streamissa 26.–28.6. Kaksi miestä, yksi mökki ja koko Suomen kokoinen mökkifestariviikonloppu! YleX Aamun Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio laittavat itsensä likoon 26.–28.