Hyppää pääsisältöön

Muistitekniikat - testaa lähtötasosi

Testaa muistisi lähtötaso. Sitten voit helpommin siirtyä opettelemaan muistikikkoja, joita käyttävät muistamisen mestarit.

Tässä kaksi lähtötasotestiä. Tehtyäsi nämä voit siirtyä tänne tutustumaan muutamaan muistitekniikkaan.

TESTI 1: Sanat

Sinulla on kolme minuuttia aikaa opetella seuraavat 20 sanaa. Ajan loputtua kirjoita paperille niin monta sanaa kuin muistat. Järjestys ei ole tärkeä. Saat pisteen jokaisesta oikein muistetusta sanasta.

puu aika kasvot putki kello hiiri kone

planeetta ukkonen kaulakoru puutarha nukkua kuva vaatekaappi

haarniska omena valtameri kirja kaulakoru kutistua

TESTI 2: Numerot

Opettele seuraavaa 20 numeron sarjaa kolme minuuttia. Sen jälkeen kirjoita ylös niin monta numeroa kuin muistat. Numerot tulee muistaa järjestyksessä. Saat pisteen jokaisesta oikein menneestä numerosta, mutta heti jos löydät virheen pistelasku loppuu. Eli jos muistat ensimmäiset neljä numeroa oikein, mutta viidennen väärin, saat neljä pistettä koko tehtävästä. Lopuista numeroista et enää saa pisteitä, vaikka ne olisivat oikein. Onnea testiin!

5 0 3 6 7 4 6 0 9 2 8 2 0 5 7 6 7 1 2 9

Kommentit
 • Venus on kuuma, hapokas ja tuulinen – Kuinka siellä voisi olla elämää?

  Venuksen paksu pilvipeitto kätkee alleen isoja yllätyksiä.

  Jos etsit hyvää lomakohdetta, ei Venus ole varmasti listalla ensimmäisenä. Silti siellä saattaa olla elämää, kuten tuore havainto sen pilvistä kertoo. Ainoa keino todistaa arvelut Venuksen kaasukehässä leijuvista mikrobeista on mennä katsomaan paikan päälle. Tehtävä tulee olemaan hyvin kiinnostava ja opettaa meille varmasti paljon pilviplaneetasta. Tämä siitä tiedetään nyt.

 • "On tehty paljon hyviä lääkkeitä hiirille" – Lääkkeiden kehitys on monivaiheista eikä aina riskejä vailla

  Suomessa lääkkeiden sääntely on kuitenkin maailman huippua.

  Koronalääkkeen etsintä on johtanut osittain hätiköityihin päätöksiin. Kun uutta lääkettä testataan, ei kaikkia haittavaikutuksia voi ennalta aavistaa. Suomessa lääkkeiden sääntely on onneksi kuitenkin maailman huippua. Silti esimerkiksi tutun parasetamolin vaikutusmekanismia ei tarkasti tunneta, vaikka sitä on käytetty kipulääkkeenä yli sata vuotta.

 • Avaruuslentojen erikoismies Elon Musk ja hänen lentävät rehusiilonsa

  Kuusi vastausta Elon Muskista ja hänen avaruusyhtiöstään.

  Miljardööri Elon Musk on huimilla visioillaan muuttanut avaruusalaa radikaalisti. Muskin avaruusyhtiön SpaceX:n lähitulevaisuus on hyvin kiinnostavaa aikaa jopa koko ihmiskunnan näkökulmasta: saammeko pikalinjan avaruuteen?