Hyppää pääsisältöön

Miesten salibandyn Suomen Cupin finaaleita 2000-luvulla

Miesten salibandyn SM-sarjan ja divisioonajoukkueiden välistä Suomen Cupia on pelattu kaudesta 1988–89 lähtien. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty televisioituja loppuotteluita 2000-luvulta. Cupia dominoi Helsingin SSV, joka vei vuosikymmenen aikana mestaruuden peräti viisi kertaa.

Koosteen ensimmäinen taltiointi on vuoden 2003 finaali. Joensuun Josban ja Tampereen Classicin tasaväkinen vääntö venyi rangaistuslaukauskilpailuun asti. Classicin lopulta voittama finaali oli Josballe järjestyksessään kolmas perättäinen. Joensuulaisjoukkue pelasi vuosikymmenen aikana cup-finaalissa yhteensä neljästi, mutta voitti cupin vain vuonna 2002.

Vuosikymmenen ehdoton cup-menestyjä oli Helsingin SSV, joka teki paluun finaalikantaan vuonna 2004. Pääkaupunkiseudun paikallisfinaalissa SSV kukisti espoolaisen Oilersin.

SSV vei cupin myös kahtena seuraavana vuonna. Vuonna 2005 helsinkiläiset kukistivat finaalissa Classicin ja vuotta myöhemmin jälleen Oilersin.

Joensuun Josba palasi cup-loppuotteluun vuonna 2007, jolloin se kohtasi Tapanilan Erän. Erä voitti tuolloin ensimmäisen vuosikymmenen kahdesta cup-mestaruudestaan lopulta melko selvin loppunumeroin.