Hyppää pääsisältöön

Miesten salibandyn Suomen Cupin finaaleita 2000-luvulla

Miesten salibandyn SM-sarjan ja divisioonajoukkueiden välistä Suomen Cupia on pelattu kaudesta 1988–89 lähtien. Elävän arkiston koosteeseen on kerätty televisioituja loppuotteluita 2000-luvulta. Cupia dominoi Helsingin SSV, joka vei vuosikymmenen aikana mestaruuden peräti viisi kertaa.

Koosteen ensimmäinen taltiointi on vuoden 2003 finaali. Joensuun Josban ja Tampereen Classicin tasaväkinen vääntö venyi rangaistuslaukauskilpailuun asti. Classicin lopulta voittama finaali oli Josballe järjestyksessään kolmas perättäinen. Joensuulaisjoukkue pelasi vuosikymmenen aikana cup-finaalissa yhteensä neljästi, mutta voitti cupin vain vuonna 2002.

Vuosikymmenen ehdoton cup-menestyjä oli Helsingin SSV, joka teki paluun finaalikantaan vuonna 2004. Pääkaupunkiseudun paikallisfinaalissa SSV kukisti espoolaisen Oilersin.

SSV vei cupin myös kahtena seuraavana vuonna. Vuonna 2005 helsinkiläiset kukistivat finaalissa Classicin ja vuotta myöhemmin jälleen Oilersin.

Joensuun Josba palasi cup-loppuotteluun vuonna 2007, jolloin se kohtasi Tapanilan Erän. Erä voitti tuolloin ensimmäisen vuosikymmenen kahdesta cup-mestaruudestaan lopulta melko selvin loppunumeroin.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto