Hyppää pääsisältöön

Helsinkiläinen EDM-ryhmä allekirjoitti kansainvälisen levydiilin

Temper2-kokoonpanolla menee hyvin. DJ Mag noteerasi, yhtye on allekirjoittanut kansainvälisen levydiilin ja keikkaa pukkaa.

Temper2 // Kuva: https://www.facebook.com/Temper2

Helsinkiläinen EDM-ryhmä Temper2 on allekirjoittanut kansainvälisen levytyssopimuksen Playground Music Scandinavian elektroniseen musiikkiin keskittyneen alamerkin Uniform Beatin kanssa.

Elektronisen tanssimusiikin alalajeja rap-vokaaleihin yhdistelevä Temper2 julkaisee Finnish Dance Chartin Top-40:ssä seitsemän viikkoa putkeen pyörineen Creator-singlensä kaikissa Pohjoismaissa ja Baltian maissa helmikuun 28. päivä. Samana päivänä Suomessa julkaistaan uusi Hel Sin City -single, joka on työstetty yhteistyössä huipputuottaja Heikki Liimataisen kanssa. Kappaleeseen kuvatulla musiikkivideolla nähdään cameo-rooleissa muun muassa Jorma Uotinen ja HelsInk-sarjan Mitzu.

Hel Sin City -singlen julkaisua juhlistaakseen Temper2 esiintyy Kauppakeskus Kampissa järjestettävässä tapahtumassa 6. päivä maaliskuuta kello 16.00-18.00. Yleisölle ilmaisessa tapahtumassa esiintyvät myös YleX:stä tuttu Dj Orion ja Heavyweight Dj'sin Lovetone.

Temper2 solmi myös hiljattain keikkamyyntisopimuksen Rähinä Liven kanssa ja kiertää klubeja ja tapahtumia ahkerasti kuluvan kevään aikana. Tulevana viikonloppuna yhtye starttaa neljän päivän bileputken Abiristeilyillä muun muassa JVG:n kanssa. Temper2 esiintyy myös Vesipuisto Serenassa järjestettävässä Waterland 2014 -tapahtumassa maaliskuun 8. päivä.

Kansainvälisesti arvostetussa DJ Mag -julkaisussakin näyttävästi noteerattu trio perustettiin virallisesti keväällä 2013, mutta jäsenten yhteistyön juuret ulottuvat yli kymmenen vuoden päähän. Yavis-nimen alla aiemmin uraa tehnyt vokalisti Suvi Valkonen julkaisi debyyttialbuminsa vuonna 2001, ja vieraili Temper2-tuottaja Markus Rauramon kappaleilla. Suvi jatkoi myöhemmin uraansa suomalaisen supertuottajan Jaakko Salovaaran (JS16) kanssa Kendi-yhtyeen keulilla. Markus Rauramon ja DJ Kasper Sjöholmin tiet risteytyivät ensimmäisen kerran vuonna 2009 FADE -klubikonseptin yhteydessä. Saman musiikillisen vision jakavat miehet löivät ambitionsa yhteen ja alkoivat kiertää klubeja yhteisen DJ-setin merkeissä. Alun perin kaksikon oli tarkoitus käyttää yhteisissä kappaleissaan useita vierailevia laulajia, mutta huomasivat Suvi Valkosen sopivan pakettiin niin hyvin, että päättivät pyytää hänet vakiojäseneksi kokoonpanoon. Temper2:n ensimmäinen single Vision Quest julkaistiin elokuussa 2013 ja nosti yhtyeen nimen elektronisen musiikin ystävien huulille. Viimeistään yhtyeen toinen single, Creator, nosti kokoonpanon yhdeksi kotimaan suurimmista läpimurroista elektronisen musiikin saralla vuonna 2013.

Lähteet: Playground Music