Hyppää pääsisältöön

Nuorta soittajaa Sirpa Suutari-Jääsköä inhottaisi elää ilman musiikkia

"Jos mulla ei olis mittään soitinta, musta tuntuis inhottavalta. Mä en pystyis olemaan oikein kunnolla ja mä menisin aina semmosen tykö, jolla olis joku soitin ja pyytäisin, että saisin soittaa", kertoo kuukauden henkilö Sirpa vuonna 1976.

Oululainen Sirpa Suutari-Jääskö aloitti soittamisensa koulussa nokkahuilulla. Koulussa hän myös kokeili ensimmäisen kerran viulua. Pian isä ostikin Sirpalle käytetyn viulun, joka varastettiin kun heille murtauduttiin. Onneksi Sirpa sai uuden viulun ja soitto sai jatkua.

Viulun ja huilun lisäksi hän soittaa myös urkuja.

Sirpa pitää musiikinopiskelusta. Hän toivoisikin, että välillä olisi tuplatunti musiikkia koulussa. Sirpa pitää kaikenlaisesta musiikista ja hänestä onkin typerää, että hänen äidilleen koulussa opetettiin vain laulua.

Sirpa soittaa myös orkesterissa, jonka johtajaa hän kehuukin vuolaasti.

"Meijän orkesterinjohtaja on aika hyvä kannustamaan siinä soitossa. Se on mun mielestä just semmoinen niinko pitäis orkesterinjohtajan olla, että ossaa ohjata oikein. Mun soittoon se vaikuttaa silleen, että tekkee enemmän mieli soittaa", Sirpa kertoo Oulun toimintakeskuksen ja Ylen lasten- ja nuorten toimituksen yhteisesti tekemässä ohjelmassa Sirpa, maaliskuun tyttö, joka on osa Kuukauden henkilö -sarjaa.

Teksti: Juhana Säilynoja