Hyppää pääsisältöön

Syrjiikö Oscar-akatemia liian komeita miehiä? He eivät ole vielä voittaneet Oscaria

YleX:n haistaa Oscar-akatemian palkinnonjaossa komeita miehiä syrjivän salaliiton.

Ryan Gosling Drive-elokuvassa // Kuva: FilmDistrict

Meryl Streep on kahminut itselleen kolme pystiä ja 18 Oscar-ehdokkuutta ja on jälleen tänä vuonna ehdolla parhaan naisnäyttelijän Oscar-voitajaksi elokuvasta August (Osage County). Toiset huippunäyttelijät ovat olleet ehdolla useamman kerran, mutta eivät ole koskaan päässeet esittämään kiitospuhettaan.

Katso alta, ketkä komistukset ovat yhä vailla Oscar-palkintoa.

Leonardo DiCaprio elokuvassa J. Edgar.

Leonardo DiCaprio on ollut neljä kertaa ehdolla Oscar-voittajaksi. Vuonna 1993 elokuvassa Gilbert Grape DiCaprio esitti vaikean roolin kehitysvammaisena poikana, mutta parhaan sivuosan Oscar meni Tommy Lee Jonesille. Aviator ja Blood Diamond -elokuvista DiCaprio oli ehdolla parhaan miespääosan voittajaksi. DiCaprion Oscar-jano herättää jo vitsailua internetissä ja tänä vuonna näyttelijälle veikataankin viimein parhaan miespääosan pystiä elokuvasta _Wolf of Wallstreet.

Brad Pitt

Brad Pitt tuli tunnetuksi roolistaan kuumana liftarina elokuvassa Thelma & Louise, mutta näyttelijä sai esimmäisen Oscar-ehdokkuutensa sivuroolista elokuvassa 12 Apinaa. Pitt on ollut ehdolla myös parhaan miespääosan voittajaksi elokuvista_ Benjamin Buttonin uskomaton elämä _ja Moneyball. Pittin tähdittämä 12 Years a Slave on tänä vuonna Oscar-gaalassa ehdolla vuoden parhaaksi elokuvaksi.

Johnny Depp

Muuntautumiskyvyn kuningas ja ohjaaja Tim Burtonin vakionäyttelijä Johnny Depp on esittänyt muun muassa hullua hatuntekijää, gangsteria, elokuvaohjaajaa ja saksikätistä söpöläistä, mutta näyttelijä on yhä vailla Oscar-palkintoa. Depp on ollut ehdolla parhaan miespääosan voittajaksi elokuvista Sweeney Todd - Fleet Streetin paholaisparturi, Pirates of the Caribbean: Mustan Helmen kirous sekä elokuvasta Finding Neverland.

Robert Downey Jr // Kuva: EPA / PETER FOLEY

Vuonna 1992 Robert Downey Jr. näytteli Charlie Chaplinia elokuvassa Chaplin ja sai roolityöstään parhaan miespääosan Oscar-ehdokkuuden. Yhdysvaltalainen hurmuri esitti Tropic Thunder -komediassa austraalialaista näyttelijää, joka esitti afroamerikkalaista sotilasta pieleen menneessä sotaleffan kuvauksista. Downey sai räävittömästä roolisuorituksestaan parhaan miessivuosan Oscar-ehdokkuuden, mutta palkinto meni silloin postuumisti Yön Ritari -elokuvassa Jokeria esittäneelle Heath Ledgerille.

Ryan Gosling

**33-vuotias Ryan Gosling** on ollut kerran ehdolla Oscar-voittajaksi. Näyttelijä ei voittanut parhaan miespääosan Oscar-palkintoa elokuvassa Half Nelson vuonna 2007.

_Tämän vuoden Oscar-gaala lähetetään suorana Yle Teemalla varhain maanantaiaamuna 3. maaliskuuta.**

_Lue myös: _
**_

Yle esittää Oscar-gaalan suorana

Tragedia kesken kuvausten – hekin kuolivat yllättäen

Lähteet: IMDB