Hyppää pääsisältöön

Teosto-palkinnon ehdokkaat julki - Haloo Helsinki! mukana

Teosto-palkinto jaetaan Helsingin Musiikkitalolla 10. huhtikuuta.

Haloo Helsinki! // Kuva: Sony Music / Marek Sabogal

Teosto-palkinnolle on tänä vuonna seitsemän ehdokasta. Haloo Helsinki! -yhtyeen albumi Maailma on tehty meitä varten, J. Karjalaisen Et ole yksin, Risto-bändin levy II, Antti Auvisen Orior, Dalindèo-yhtyeen Kallio, Juuri & Juuri: Pelimannit / Hiljainen Haltioituminen sekä Oddarrangin In Cinema kisaavat palkinnosta.

Teosto-palkinnolla musiikintekijät ja -kustantajat nostavat esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia kotimaisia sävelteoksia. Tänä vuonna palkinto jaetaan 11. kerran. Viime vuonna palkinnon saivat Anna Eriksson ja Matthew Whittall. Palkinnon saajan valitsee ehdokkaiden joukosta kolmihenkinen tuomaristo, johon kuuluvat Taideyliopiston hallituksen puheenjohtaja Saku Mantere, Yleisradion toimitusjohtaja Lauri Kivinen ja viime vuonna palkitun teoskokonaisuuden säveltäjä Anna Eriksson.

Lähteet: Teosto