Hyppää pääsisältöön

Uusi tv-sarja seuraa suomalaisten au pairien elämää Lontoossa

Au pairit Lontoossa
Au pairit Lontoossa Kuva: Yle/Heli Sorjonen lontoo

Ohjelmassa kuvataan realistisesti au pairien elämää, iloja ja vaikeuksia, joita tulee väistämättä eteen, kun muuttaa ensimmäistä kertaa uuteen maahan. Perheeseen asettuminen ei aina suju ongelmitta eikä kulttuurien välisiltä yhteentörmäyksiltä voi välttyä, kun yrittää kotiutua ennestään täysin tuntemattomien ihmisten kotiin.

Toteutuvatko naisten haaveet mielenkiintoisesta tulevaisuudesta kansainvälisessä suurkaupungissa vai valtaako koti-ikävä lopulta mielen? Minkälaista on nuorten aikuisten uusi elämä ulkomailla juuri itsenäistymisen kynnyksellä?

Au pairit Lontoossa Yle TV2:ssa maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 19.30 alkaen 3.3.
Jaksot 1-5 julkaistaan Yle Areenassa jo perjantaina 21.2. sekä jaksot 6-10 perjantaina 7.3. alkaen.

Sarja on katsottavissa Yle Areenan kautta kaikkialla maailmassa. Myös Lontoossa.

Sarjan päähenkilöt

Anna
Helsinkiläinen Anna haaveilee romanttisista kohtaamisista brittimiesten kanssa, sillä jo pelkkä brittiaksentti saa hänen päänsä pyörälle. Annan ystävät ovat vakuuttuneita, että Anna jää reissulleen löydettyään unelmiensa miehen. Lontooseen päästyään Anna tarttuukin heti toimeen ja järjestää itselleen treffit baarimikon kanssa!

Anna pitää lapsista, mutta majoittuminen takaisin perheeseen kolmen vuoden yksinasumisen jälkeen herättää itsenäiseen elämään tottuneessa naisessa epäilyjä. Onneksi puitteet uima-altaineen ja valtavine pihoineen ovat kunnossa.

Hilla-Maria
Viime keväänä ylioppilaaksi kirjoittanut Hilla-Maria haluaa Auran peltojen laidalta keskelle hektistä elämää! Hilla on perheensä kuopus, eikä hänen irrottautumisensa kotoa ole helppoa vanhemmille ja tuoreelle poikaystävälle. Hilla-Maria, joka ei aikaisemmin ole juurikaan matkustellut, puhkuu kuitenkin itsenäistymisen intoa.

Ensiaskeleet Lontoon maaperällä ovat haparoivia, mutta onneksi isäntäperhe on ymmärtäväinen ja kotoa mukana matkanneet pehmolelut lievittävät ikävää. Etäisyys asettaa myös Hillan ja poikaystävä Aleksin kaukosuhteen koetukselle, varsinkin kun Hilla päättää lähteä väärässä mekossa Lontoon yöhön.

Mira
Kokiksi valmistunut Mira on kauan kuvitellut itselleen elämän Suomen ulkopuolella ja toivoo voivansa jäädä Lontooseen pysyvästi. Kotikaupunkiinsa Tampereeseen kyllästynyt Mira on valmis tutustumaan Lontoon yöelämään – työn ohella luonnollisesti. Mira innostaa myös Hilla-Marian bilettämään ja naisten ystävyys syveneekin yhteisissä illanvietoissa, mutta he tukevat toisiaan myös kovan paikan tullen.

Ja niitäkin tulee, sillä elämä uudessa kaupungissa ja perheessä tarjoaa myös odottamattomia yllätyksiä: perhe noudattaa Kabbalah-uskontoa eivätkä heidän kasvatusperiaatteensa ja ruokailutottumuksensa ole Miran mieleen. Mira ei myöskään osannut odottaa, että arki au pairina olisi täyttä työtä.

Jasmiina
Muodista innostunut Jasmiina odottaa Lontoon katujen tarjoamaa inspiraatiota. Tampereelta kotoisin oleva huoleton Jasmiina toivoo, että aika au pairina opettaisi vastuuta ja toisi eteen uusia, erilaisia ystäviä.

Uudessa perheessä kykyä vastuunkantoon ja täsmällisyyteen todella testataankin, sillä suomalais-tanskalaisessa perheessä asioita on tapana käydä läpi Excelin avulla.