Hyppää pääsisältöön

Ylen hallintoneuvosto käynnistää studiokapasiteetin vuokraamista koskevan ennakkoarvioinnin

Ylen suunnitelmat vuokrata ylimääräistä studiokapasiteettia ulkopuolisille yrityksille arvioidaan. Tehtävä kuuluu Ylen hallintoneuvostolle, joka arvioi ennakkoon Ylen merkittävien uusien palveluiden julkisen palvelun arvon ja vaikutuksen markkinoihin.

Ylen hallintoneuvosto päätti kokouksessaan 13.2., että ennakkoarvioinnin tekeminen yleisradiolain mukaisesti on perusteltua.

Ennakkoarvioinnin valmistelee hallintoneuvoston kilpailutuksen kautta valitsema asiantuntija. Asiantuntijaksi on valittu asianajaja Ilkka Aalto-Setälä. Menettely noudattaa Euroopan komission linjauksia.

Ylellä on enemmän studiokapasiteettia kuin se tuotantoihinsa tarvitsee. Tästä syystä Yle on suunnitellut Tampereen Mediapoliksen ja Ylen Pasilan alueen studioiden ylimääräisen vapaan kapasiteetin vuokraamista ulkopuolisille.

Hanketta arvioidaan myös julkisella kuulemisella. Vastauksia kyselyyn pyydetään markkinaosapuolilta ja intressiryhmiltä. Ennakkoarvioinnin palautteet pyydetään antamaan sähköisesti osoitteessa: yle.fi/yleisradio/toimintaperiaatteet/ennakkoarviointi. Vastaukset ennakkoarviointiin pyydetään 10.3.2014 mennessä.

Hallintoneuvosto on pyytänyt lausuntoja ensisijassa markkinavaikutusten arvioimiseksi. Asia valmistellaan päätettäväksi hallintoneuvoston huhtikuun kokouksessa 29.4.2014.

Lisätiedot:

Ilkka Kantola, Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja, p. 050 512 2173