Hyppää pääsisältöön

Kalaruokaa: Helka-neidin muikkupata ja makoisa muikkualkupala

Muikkuja padassa
Muikkupata Muikkuja padassa Kuva: Yle/Jari Salonen/Erätulilla pataruoka,muikku

Helka-neidin muikkupata

(noin neljälle)
n. 1 kg puhkottuja muikkuja
1 pkt pekonia
2 sipulia
1 nippu ruohosipulia
jauhettua mustapippuria
suolaa
n 3 - 4 dl kuivaa valkoviiniä

Paista pekonit rapeaksi ja kuullota sipulit.
Laita padan pohjalle ohut kerros pekonia ja sipulia ja lado niiden päälle kerros muikkuja.
Ripauta kalojen päälle vähän suolaa (pekonissa on suolaa, joten varo suolaamasta kaloja liikaa).
Seuraavaan kerrokseen taas pekonia, sipulia ja ruohosipulia sekä pippuria.
Ja taas muikkuja.
Lopuksi lorauta koko paistoksen päälle valkoviini. Laita pata 130 asteiseen uuniin noin kahdeksi tunniksi, jolloin kalojen ruodotkin pehmenevät.
Lisukkeeksi puikulaperunaa ja lasi (tai pari) kuivaa valkoviiniä.
Äärettömän yksinkertainen - ja juuri siksi niin loistava resepti!

Makoisa muikkualkupala

savumuikkua
1 prk ranskankermaa
ruohosipulia
mustapippuria
vähän juoksevaa hunajaa
ohuita ruissipsejä

Perkaa savumuikut huolella, poista kaikki mahdolliset ruodot. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kala ja kaikki muut aineet kulhossa ja annostele
lusikalla ruissipsien päälle. Koristele vielä ruohosipulisilpulla. Mainio alkunaposteltava juhlavaankin tilaisuuteen.

Mika Soramäki ja muikkusaalis
Mika Soramäki ja muikkusaalis Mika Soramäki ja muikkusaalis Kuva: Yle/Jari Salonen/Erätulilla soramäki,muikku

Reseptit ovat osa Erätulilla-ohjelmassa vuosina 2011-2012 esitettyä Kalassa! -sarjaa. Sarjassa intohimoinen vapaa-ajan kalastaja ja ruuanlaittaja Mika Soramäki kiersi Suomen parhaita kalapaikkoja kaikkina vuodenaikoina. Sarjan kuvasi ja ohjasi Jari Salonen (Naturpro Oy).
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka