Hyppää pääsisältöön

Kalaruokaa: täytetyt seesamahvenet

Ahvet seesaminsiemenissä
Ahvenet seesaminsiemenissä Ahvet seesaminsiemenissä Kuva: Yle/Erätulilla ruoka

Täytetyt seesamahvenet

nahattomia ahvenfileitä
seesaminsiemeniä
murskattua hapankorppua
kananmunaa
suolaa
valkopippuria

täyte:
katkaraputuorejuustoa
silputtua katkarapua
ruohosipulia
suolaa
sitruunamehua
paistamiseen voita
pinnalle silputtua tilliä ja vähän sitruunamehua

Valmista täyte. Sekoita ainekset keskenään ja tarkista maku.
Suolaa ja pippuroi ahvenfileet, anna maustua mieluusti muutama tunti.
Pyöräytä ahvenfileet kananmunassa ja seesaminsiemenissä. Siementen sekaan voi laittaa tarvittaessa myös hienoksi muskattua hapankorppua, ruisjauhokin käy.
Paista fileet kuumalla pannmulla nopeasti, mutta varo paistamasta kaloja kuiviksi.
Levitä paistetun fileen päälle haluttu määrä täytettä ja paina päälle samankokoinen file.
Näin syntyy täytettyjä pihvejä.
Purista lopuksi päälle vähän sitruunamehua ja silppua päälle vähän tilliä.
Tarjoa lisukkeena perunaa ja uunijuureksia. Juomaksi kuivaa itävaltalaista valkoviiniä.

Mika Soramäki pilkillä
Mika Soramäki pilkillä Mika Soramäki pilkillä Kuva: Yle/Erätulilla kalastus

Reseptit ovat osa Erätulilla-ohjelmassa vuosina 2011-2012 esitettyä Kalassa! -sarjaa. Sarjassa intohimoinen vapaa-ajan kalastaja ja ruuanlaittaja Mika Soramäki kiersi Suomen parhaita kalapaikkoja kaikkina vuodenaikoina. Sarjan kuvasi ja ohjasi Jari Salonen (Naturpro Oy).
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka