Toutain paketissa
400 g nahatonta toutainfilettä
suolaa
pippuriseosta
sipulia
yrttejä; timjami, tilli
voita
Laita paloitellut toutainfileet leivinpaperin päälle. Asettele päälle sipuli
ja yrtit, ripsauta päälle suolaa ja pippuria. Sulata reilusti voita ja
kaada se koko paketin päälle. Kääri leivinpaperi tiukasti kiinni ja vielä tarvittaessa folioon.
Kypsennä uunissa tai tulella ritilän päällä, mutta varo paistamasta kalaa kuivaksi.
Tarjoa lisukkeena uunijuureksia. (ohje: keittiömestari Matti Valkeaniemi)
Savutoutainmousse
noin 300 g savustettua toutainta
keitetty kananmuna
valkopippuria
tilliä
suolaa
Perkaa savustettu toutain huolella. Sekoita kala ja keitetty kananmuna tahnaksi ja lisää joukkoon pippuri, tlli ja suola.
Annostele kuppeihin ja anna maustua yön yli. Tarjoa alkupalana salaatin, limen ja vaikkapa mädin kanssa. (ohje: keittiömestari Matti Valkeaniemi)
Reseptit ovat osa Erätulilla-ohjelmassa vuosina 2011-2012 esitettyä Kalassa! -sarjaa. Sarjassa intohimoinen vapaa-ajan kalastaja ja ruuanlaittaja Mika Soramäki kiersi Suomen parhaita kalapaikkoja kaikkina vuodenaikoina. Sarjan kuvasi ja ohjasi Jari Salonen (Naturpro Oy).