Hyppää pääsisältöön

Kalaruokaa: toutain paketissa ja savutoutainmousse

Toutain paketissa
Toutain paketissa Toutain paketissa Kuva: Yle/Jari Salonen/Erätulilla toutain

Toutain paketissa

400 g nahatonta toutainfilettä
suolaa
pippuriseosta
sipulia
yrttejä; timjami, tilli
voita

Laita paloitellut toutainfileet leivinpaperin päälle. Asettele päälle sipuli
ja yrtit, ripsauta päälle suolaa ja pippuria. Sulata reilusti voita ja
kaada se koko paketin päälle. Kääri leivinpaperi tiukasti kiinni ja vielä tarvittaessa folioon.
Kypsennä uunissa tai tulella ritilän päällä, mutta varo paistamasta kalaa kuivaksi.
Tarjoa lisukkeena uunijuureksia. (ohje: keittiömestari Matti Valkeaniemi)

Savutoutainmousse

noin 300 g savustettua toutainta
keitetty kananmuna
valkopippuria
tilliä
suolaa

Perkaa savustettu toutain huolella. Sekoita kala ja keitetty kananmuna tahnaksi ja lisää joukkoon pippuri, tlli ja suola.
Annostele kuppeihin ja anna maustua yön yli. Tarjoa alkupalana salaatin, limen ja vaikkapa mädin kanssa. (ohje: keittiömestari Matti Valkeaniemi)

Mika Soramäki nappasi toutaimen
Mika Soramäki nappasi toutaimen Mika Soramäki nappasi toutaimen Kuva: Yle/Jari Salonen/Erätulilla soramäki

Reseptit ovat osa Erätulilla-ohjelmassa vuosina 2011-2012 esitettyä Kalassa! -sarjaa. Sarjassa intohimoinen vapaa-ajan kalastaja ja ruuanlaittaja Mika Soramäki kiersi Suomen parhaita kalapaikkoja kaikkina vuodenaikoina. Sarjan kuvasi ja ohjasi Jari Salonen (Naturpro Oy).
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka