Hyppää pääsisältöön

"Aiemmin tein niin kuin muut toivoivat"

Kuva: Yle/Heli Sorjonen jasmiina

Lontoossa asuminen on 18-vuotiaan tamperelaisen Jasmiina Ronkaisen pitkäaikainen haave.

Nyt on hyvä hetki lähteä, kun Jasmiina kirjoitti ylioppilaaksi ja poikaystävä Leevikin meni armeijaan.

Jasmiina rakastaa muotia ja toivoo Lontoon tarjoavan inspiraatiota ja iloa tähän intohimoon liittyen. Jasmiina odottaa suurkaupungin katujen ihmisvilinää, persoonallisesti pukeutuneita ihmisiä sekä ihania putiikkeja.

Jasmiina kuvailee itseään iloiseksi ja nauravaiseksi blondiksi, joka ei aina muista miettiä ennen kuin toimii. Kun kyseessä ovat kotityöt, vanhempiensa luona asuvalla nuorella naisella on peukalo keskellä kämmentä. Puolalainen siivoja onkin ihmeissään Lontoossa, kun Jasmiina opettelee silitystä.

Mutta Lontoo on laaja, ja Jasmiinan isäntäperhe ei asu ihan kaiken keskellä. Hänen huippuhetkiään ovat suomalaisten ystävien vierailut Englannissa, mutta ilman heidän seuraansa ja tukea Jasmiina joutuu ihmettelemään: “Kaupungissa missä on miljoonia ihmisiä, en ikinä uskonut, että voi tuntea olevansa näin yksin.”

Kaupungissa missä on miljoonia ihmisiä, en ikinä uskonut, että voi tuntea olevansa näin yksin.

Muutenkin aika Lontoossa on Jasmiinalle isojen pohdintojen paikka: aiemmin hän teki niin kuin luuli muiden toivovan, nyt hän tekee omia isoja ratkaisuja.

Jasmiinan au pair -perhe on suomalais-tanskalainen: suomalaisen äidin ja tanskalaisen isän lisäksi perheeseen kuuluvat 4-vuotias poika Joonatan sekä vastasyntynyt tyttövauva.
Avaa Instagram postaus

Kommentit