Hyppää pääsisältöön

Heikkona brittimiesten aksenttiin

Anna Mattila lähtee au pairiksi Lontooseen. Kuva: Yle/Heli Sorjonen anna

Anna pitää ehdottomasti mahdollisena sitä, että jäisi Englantiin pidemmäksikin aikaa.

23-vuotias helsinkiläinen Anna Mattila on työskennellyt vaatemyyjänä. Hän rakastaa kotikaupunkiaan yli kaiken, ja arvelee, että ulkomaille muuttaessa hän tulee ison ystäväpiirinsä lisäksi ikävöimään eniten Punavuoren tuttuja katuja ja kuppiloita.

Anna on päättänyt tutustua Lontooseen turistinähtävyyksiä syvemmin. Hän odottaa omien pienten kulkureittien ja suosikkikahviloiden löytämistä Lontoon puhutuimmilta seuduilta. Paikallinen seurakaan ei olisi pahitteeksi: Anna on aidosti heikkona brittimiesten aksenttiin.

Jo au pair –pestin alkupuolella Anna pääseekin treffeille, mutta joutuu odotelemaan puhelimen piippauksia hyvän tovin tapaamisen jälkeen. Au pair –nelikosta Mira houkuttelee Annaa jopa harkitsemaan nettideittejä.

Anna on tottunut matkaaja. Nuorempana hän asui perheensä kanssa vuoden Saksassa ja kävi siellä kansainvälistä koulua englanniksi. Myöhemmin nuori nainen on ehtinyt kierrellä Euroopan lisäksi myös Yhdysvalloissa.

Anna on asunut omassa asunnossa jo kolme vuotta. Häntä mietityttääkin, miten hän usean vuoden itsenäisen elämän jälkeen sopeutuu arkeen lapsiperheessä ja vanhempien asettamiin sääntöihin. Kaiken lisäksi au pairilta vaaditaan kokkaustaitoja, eikä Annaa ole kodinhengetär juuri lahjoillaan siunannut. Keittiössä huhkimisen sijaan Anna kipaisisi mieluummin läheiseen sushiravintolaan lounaalle. Silti hän yrittää vääntää karjalanpiirakat hölmistyneille briteille.

Annalla ei vielä ole opiskelupaikkaa ensi vuodeksi, eivätkä vaatemyyjän työt ole ura kunnianhimoiselle naiselle pitkällä tähtäimellä.

Annan ystävät ainakin ovat vakuuttuneita siitä, että oikean brittihurmurin osuessa kohdalle Punavuori jää kakkoseksi Shoreditchille.
Avaa Instagram postaus

Kommentit