Hyppää pääsisältöön

Riikka Pulkkisen menestysromaani Raja Kotikatsomossa alkaen 23.2.

Kotikatsomon kevään uutuusdraama perustuu Riikka Pulkkisen samannimiseen menestysromaaniin, joka esitetään kolmiosaisena minisarjana 23.2. alkaen Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa.

Rajassa kirjallisuuden professori Anja Aropalo on antanut Alzheimerin tautia sairastavalle miehelleen lupauksen: hän auttaa miestä kuolemaan sitten, kun tämä ei enää muista. Anjan pikkusiskon Maritan lukiolaisikäinen tytär Mari kokeilee siipiään elämässä ja törmää myös rujoihin kokemuksiin. Mari rakastuu äidinkielenopettajaansa Julianiin. Hoitokodissa Anja törmää itseään nuorempaan yliopiston tutkijaan Johannekseen. Raskaasta lupauksestaan huolimatta Anja ihastuu Johannekseen. Julianin kuusivuotias tytär Anni tuntuu näkevän ja ymmärtävän kaiken. Pystyykö hän rakentamaan rajat, jotka kestävät?

Riikka Pulkkisen teoksia on käännetty mm. englanniksi, saksaksi, ruotsiksi, tanskaksi, norjaksi ja hollanniksi. Sarja on yhteistuotanto Ruotsin SVT:n ja Islannin RUV:n kanssa. Kotimaisen yleisön lisäksi tv-sarja nähdään myös muiden pohjoismaisten yleisradioyhtiöiden kanavilla.

Kotikatsomon Rajan on dramatisoinut Daniela Hakulinen ja ohjannut Hanna Maylett. Pääosissa nähdään Kaija Pakarinen, Linda Tuomenvirta, Antti Luusuaniemi, Maria Heiskanen, Seppo Pääkkönen ja Jani Karvinen.

Yle TV1 23.2. klo 21.05, uusinta maanantaina 22.25. Draamaan on saatavana myös ruotsinkielinen tekstitys. Nähtävissä Areenassa 30 päivää.

Kotikatsomo: Raja
Kirjasampo: Riikka Pulkkinen: Raja
Yle X Etusivu: Vieraana Riikka Pulkkinen
Riikka Pulkkisen kirja Totta Aamun kirjassa
Riikka Pulkkisen kirja Vieras Aamun kirjassa
Riikka Pulkkinen keskustelee kirjailijan arjesta Yövieraassa

Riikka Pulkkisen kotisivut
Ylen Kirjakerho Facebookissa

  • Ihmisen elämä on yksi iso treenileiri

    Aimo ja Köpi soutavat 700 km Kustavista Hailuotoon parissakymmenessä vuorokaudessa. Näin teki myös Juha Hurme ystävänsä kanssa. Fyysisen rutistuksen aikana miehet keskustelevat taiteesta ja yleensäkin ihmisenä olemisesta. Näin syntyi Hurmeen romaani Nyljetyt ajatukset. - Kyllä se hiukan raskasta oli, mutta se oli myös ihanaa.

  • Meri Kuusisto: Amerikkalainen

    Amerikkalainen jalkapallo vaippoihin lastenvaunuihin ja kaupungille. Siinä asetelma ajatusleikille, jolla esikoiskirjailija Meri Kuusisto testaa lukijoiden käsityksiä äitiydestä ja naiseudesta.

Uusimmat sisällöt - Kirjat