Hyppää pääsisältöön

Totuus myytin takana – kasvavatko ajellut karvat takaisin paksumpina?

Supersunnuntain juontaja Saara Sarvas selittää, miksi karvat tuntuvat sheivauksen jälkeen tuuheammilta.

Uuden musiikin iltavuoron Juhani Kenttämaa tunnetaan parrastaan, mutta tuuheneeko karvoitus joka ajelulla?

Kauneusalan asiantuntija Saara Sarvas kumoaa myytin, jonka mukaan karvat kasvaisivat paksumpina takaisin, jos niitä ajelee. Sarvaksen mukaan sääriä saa sheivailla vaikka kuinka, eivätkä karvat siitä paksune. Karvat saattavat kuitenkin vaikuttaa ajelun jälkeen tuuhentuneilta.

- Kun karvan ajelee, se katkeaa paksusta kohdasta. Siksi karvat näyttävät paksummilta, kun ne sheivauksen jälkeen kasvavat takaisin, Sarvas selittää.

Kehossa on lähes 5 miljoonaa erilaista karvatuppea, joista jokainen kasvaa omassa syklissään. Osa karvoista on lepovaiheessa, kun toiset kasvavat.

- Tehokkain tapa poistaa karvoja on nyppiminen tai vahaus, Sarvas neuvoo.

Saara Sarvas kumoaa tai vahvistaa kauneusmyyttejä viikottain YleX:n Supersunnuntaissa Beauty Busters -osiossa. Kuuntele Cristal Snown ja Saara Sarvaksen juontamaa Supersunnuntaita sunnuntaisin 17–20.

Lue myös:

Käytätkö huulirasvaa väärin? Lue ammattilaisen vinkit

Lähteet: Supersunnuntai

 • Kommentti: Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa Edin uuden singlen kohdalla häviäjä ei ole kanadalainen indie-artisti, jolta jää saamatta käyttökorvaukset, vaan Edi itse, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Anton Vanha-Majamaa.

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.