Hyppää pääsisältöön

Yksinäisyyden voi selättää!

Nuoret istuvat selkä kameraan päin.
Nuoret istuvat selkä kameraan päin. Kuva: Yle/kuvapalvelu nuorille. nyt! -kampanja

Suurin osa vastanneista, 69 prosenttia, on sitä mieltä, että yksinäisyyden voi selättää. Kuitenkin 31 prosenttia kokee yksinäisyyden roikkuvan mukana koko elämän.

Haastattelimme aiheesta Nyyti ry:n toiminnanjohtaja Helena Partista, joka uskoo, että yksinäisyydestä selviää. Nuorten omia keinoja selvitä yksinäisyydestä olivat harrastukset, vapaaehtoistoiminta ja itsensä pitäminen kiireisenä. Päällimmäisenä oli kuitenkin armollisuus itseä kohtaan ja sen hyväksyminen, ettei aina tarvitse olla seurallinen, jos ei halua.

Tämän viikon kysymyksemme sivuaa yksinäisyyttä. Onko sosiaalisuus yliarvostettua työelämässä? Vastaa kysymykseen facebookissa tai sivustollamme.

  • Nuorten Duuniringistä apua arkeen

    Duunirinki on 4H-yhdistyksen alaisuudessa toimiva työnvälitystiimi, jonka kautta 15 – 20 -vuotiaat nuoret saavat työkokemusta ja omaa rahaa. Työtehtävien perusvalmiuksien lisäksi Duunirinki-koulutuksissa käydään läpi työelämässä tarpeellisia vuorovaikutustaitoja, jotka tuovat itsevarmuutta, ja antavat valmiuksia työelämään.

  • Yksinäisyyden voi selättää!

    Viime viikon teemamme käsitteli yksinäisyyttä ja sitä, voiko siitä päästä eroon. Kysymykseemme ”Onko yksinäisyys elinkautista?”, vastaus kuului, ei ole.