Hyppää pääsisältöön

Puutarhaohjelmia Ylen kanavilla - kevät ja kesä 2014

Puutarhaohejlmia Ylellä keväällä ja kesällä 2014
Puutarhaohejlmia Ylellä keväällä ja kesällä 2014 Kuva: Yle iloa puutarhasta

Ylen kevään puutarhaohjelmissa nähdään kansainvälisten puutarhojen kauneimmat. Kolmen suositun uusinnan lisäksi nähdään ruotsalaisen Puutarhakeskiviikon uusia jaksoja

Ranskan puutarhahelmet (Monty Don’s French Gardens)
Yle TV1 tiistaisin alk. 22.4. klo 19, Areena 30 pv
Nuorena Aix-en-Provencessa asunut tv-puutarhuri Monty Don rakastaa Ranskaa ja sen puutarhoja. Esittelyssä on mm. Versailles’n huikaiseva puutarha ja monet muut tunnetut historialliset kohteet, mutta sarjassa vieraillaan myös pienissä yksityispuutarhoissa sekä maatiloilla. Kuvataiteet ja kulinarismi ovat jättäneet jälkensä ranskalaisiin puutarhoihin, mutta historian saatossa puutarhojen tehtävä oli myös pönkittää omistajansa sosiaalista statusta.

Puutarhakeskiviikko (Trädgårdsonsdag)
Yle Fem keskiviikkoisin alk. 30.4. klo 20.30, Areena 30 päivää
Ruotsalaisen puutarhaohjelman uudet jaksot alkavat! Kevättyöt on koleudesta huolimatta saatava alulle, ja Pernilla, Tareq ja John rakentavat lämpöpenkin. Kasvihuone kaipaa myös piristystä, ja Tareq laittaa ruokaa varastoiduista juureksista.

Kartanopuutarhojen aatelia (Alan’s Garden Secrets)
Yle TV1 tiistaisin alk. 13.5. klo 19, Areena 30 pv
Alan Titchmarsh esittelee Iso-Britannian historiallisia puutarhoja, joiden vaikutus näkyy edelleen puutarhalehdissä ja kirjoissa ympäri maailmaa. Mukana mm. Sissinghurstin valkoisten kukkien puutarha ja viktoriaaninen siirtomaavaikutteinen puutarha. Neliosaisessa sarjassa näytetään myös, miten kotipuutarhuri voi soveltaa näitä ideoita käytäntöön omalla pihallaan.
Tuotanto: Spun Gold TV, BBC:lle.

Maailman kauneimmat puutarhat (Around the World in 80 Gardens)
Yle TV1 tiistaisin alk. 10.6. klo 19, Areena 30 pv
Monty Don esittelee 80 maailman kauneinta, mielenkiintoisinta tai upeinta puutarhaa ympäri maailmaa. Kymmenosaisessa sarjassa mukana ovat mm. Pekingin keisarilliset puutarhat, japanilaiset zen-puutarhat, newyorkilaisten joutomaille perustamat kasvimaat, sademetsäpuutarha Meksikossa sekä skandinaavinen puutarha Pohjois-Norjassa. Jaksoissa tavataan puutarhan suunnittelijoita ja historioitsijoita, jotka avaavat katsojalle puutarhan kiinnostavimpia puolia.

Lisäksi uusintana nähdään:

Puutarhaunelmia

Yle TV1 keskiviikkoisin alk. 7.5. klo 20, Areena 7 pv
Kotimaisessa sarjassa tutustutaan yksityispuutarhoihin ympäri Suomea. Uusinta vuodelta 2011.

Pohjoismaisia puutarhoja
Yle TV1 perjantaisin 30.5. klo 20, Areena 30 pv
Pohjoismaisessa sarjassa käydään mm. Drottningholmin linnapuutarhassa Tukholmassa ja Pyhäniemen kartanon mailla Hollolassa. Uusinta vuodelta 2012

Iloa puutarhasta (Grönn Glede)
Yle TV1 sunnuntaisin 4.5. klo 11.35, Areena 30 pv
Norjalaissarjassa seurataan kolmea rivitalonaapuria, jotka kaipaavat piristystä samannäköisille pihoilleen. Ammattilaistiimi ryhtyy suunnittelemaan jokaiselle omannäköistä pihaa. Puutarha voi olla niin viihtyisä, että siellä viettää koko kesäloman. Uusinta keväältä 2013.

Kommentit