Hyppää pääsisältöön

Aki Tykki paljastaa: Happoradiolla erikoinen kaljamaha-rituaali

Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa vieraillut Happoradion Aki Tykki jutteli muun muassa tinnituksesta ja keikkaelämästä.

Kuvassa Happoradion laulaja Aki Tykki pipo päässä ja kaulahuivi kaulassaan. // Kuva: Ninni

Happoradion muusikot eivät anna toisilleen jaxuhaleja ennen keikkaa. Sen sijaan heillä on hieman huvittavampi rituaali.

- Taputtelemme toistemme kaljamahoja, Aki Tykki naurahtaa.

Pitkän linjan artisti on onnistunut välttymään ikävältä muusikkosairaudelta eli tinnitukselta. Siitä hän kiittää korvamonitoreja.

- Mulla on käynyt tuuri. Pyrimme pitämään keikoilla ja treeneissä korvamonitoreja, joista voi itse säädellä äänenvoimakkuuden. Aina ei ole kuitenkaan ollut asiat niin hyvin, Tykki sanoo.

Lukioaikoihin Tykin toisesta korvasta heikkeni kuulo. Mies meni tutkimuksiin ja kuin onnen kaupalla kuulo palautui.

- Se oli onneksi vain väliaikainen juttu. Meidän basistilla on tinnitusta. Hän nukkuu radio hiljaisella, siihen ei oikein muu auta, muusikko juttelee.

Happoradion keulakuva uskoo, että popparit saarnaavat enemmän kuin noudattavat itse omia sääntöjään. Tykki huomasi CMX:n keikan jälkeen, kuinka inhottavalta tuntuu, kun tulpat unohtuvat.

- Ajattelen erityisesti silloin, kun käyn muiden keikoilla, että minähän olen samalla alalla. Viimeksi CMX:n keikan jälkeen korvat soivat aika pahasti. Suosittelisin käyttämään korvatulppia aina myös Happoradion keikoilla. Korvatulpat kannattaa ostaa musiikkiliikkeestä, koska silloin musiikki kuulostaa paremmalta, Tykki perustelee.

Pipopään mieleenpainuvin glamour-hetki

Happoradion keulakuva ei allekirjoita väitettä, että suomalaisessa rockelämässä ei olisi glamouria. Hän nimittäin löytää hohtoa arkisemmistakin asioista.

- Mulle suurin glamour-hetki oli se, kun pääsi ensimmäistä kertaa 30 vuotta vanhan keikkabussin kyytiin. Siitä juuri olen haaveillut, että pääsen maakuntiin hikisiin kuppiloihin soittamaan. Se on siistiä, Tykki fiilistelee.

Katso Puoli seitsemän -ohjelma alta.

Lähteet: Puoli seitsemän