Hyppää pääsisältöön
Aihesivun Elävän arkiston blogi pääkuva

Kolmas erä suomirockia: Röyhkä, Dave ja Melleri äänestysvoittajia

Elävän artiston Suomirockin sensuroimaton historia -sarjan toisen äänestyskierroksen voittajat nousivat selvästi esiin: Kauko Röyhkä, Dave Lindhom ja edesmennyt Arto Melleri keräsivät reilusti muita enemmän ääniä. Toimitus jatkoi kirjallista linjaa nostamalla muiksi julkaisuiksi kahden kirjalijan haastattelut: lastenkirjoillaan kansainväliseen menestykseen nouseen Mauri Kunnaksen ja turkulaisen underground -veteraanin Markku Innon.

Haastattelut pääsee katsomaan täältä.

Äänestys jatkuu edelleen. Seuraavan viikon julkaisupaikaa kyttää keulilla kolme kitaristia, Jukka Tolonen, Esa Pullianen ja Heikki Silvennoinen, joista viimeinen on ajankohtainen myös uuden Kummeli-elokuvan vuoksi.

Kahden aiemman julkaisuerän haastattelut löytyvät heposti yhdestä paikasta, Elävän arkiston seurantasivulta. 

Siellä on katseltavina jo yhdentoista eri suomirockin historian merkkihenkilön haastattelut Juice Leskisestä Liisa Akimofiin.

Lista kasvaa siis joka viikko viidellä uudella haastateltavalla. Kolme valitaan äänestämällä ja toimitus poimii kaksi lisää. Tämänkertainen äänestyskierros jatkuu tiistaihin 25.2.2014 ja haastattelut julkaistaan torstaina 27.2.

Äänestämään pääsee alla olevalla lomakkeella:

Info: Tässä oli aikaisemmin ulkoinen upotus. Se on valitettavasti nyt poistettu.