Hyppää pääsisältöön

Pauliina: “Kuka on se nuori suttura joka hakee lapsia reikäisissä verkkareissa”

Pauliina pääsi Sveitsissä diplomaattipiireihin. Kuva: Yle pauliina muistot

Kerro oma tarinasi, se tunne kun muutit ensimmäisen kerran ulkomaille opiskelemaan, töihin tai au pairiksi. Miten rohkeus tehdä iso ratkaisu unelman eteen muutti elämäsi? Kirjoita, lähetä kuvia tai video osoitteeseen aupairit@yle.fi - tai kommentoi Pauliinan tarinan alle omat kokemuksesi.


PAULIINA:


Olin au pairina puoli vuotta suoraan lukion jälkeen vuonna 1996. Paikkani oli Genevessä, Sveitsissä ranskalaisessa perheessä. Lähdin au pairiksi, koska halusin ulkomaille seikkailemaan. Halusin uusia kokemuksia ja halusin oppia ranskan kielen.

Tuolloin halusin myös pois Lahdesta mahdollisimman pian :-)

Sveitsi oli hyvä valinta myös sen vuoksi, että sieltä käsin oli mahdollista matkustaa helposti Ranskaan, Italiaan ja muualle Keski-Eurooppaan. Tuolloin halusin myös pois Lahdesta mahdollisimman pian :-)

Au pairina olossa ehdottomasti parasta oli ranskan kielen oppiminen, mutta myös lukuisat seikkailut ja sekoilut mitä vanhana muistella.

Ikimuistoisena tapahtuma tuolta ajalta jäi mieleen, kun hain perheen ala-asteikäiset pojat aina kotiin ruokatunnin ajaksi. Koska tein aina aamupäivän hulluna kotitöitä ja lahtelaisena perusvaatteeni olivat verkkarit, menin myös kouluun ne päällä hakemaan lapsia.

Ensimmäisen viikon jälkeen perheen äiti ojensi minulle muovikassin. Kassin sisältä paljastui kasa ällöttäviä vaatteita. Perheen äiti kertoi, että koulussa toisten lasten vanhemmat olivat kysyneet, kuka on se nuori suttura joka hakee lapsia reikäisissä verkkareissa. Äiti sanoi, että minun pitää pukeutua paremmin, jottei hän joudu lastensuojeluasioiden kanssa tekemisiin tai muuten ikäviin tilanteisiin.

Koska talvi oli kylmä, pyysin, että oma äitini lähettäisi minulle Suomesta kirpparilta ostamani hienon aidon turkin. Siinä oli Sveitsin-äidillä ihmettelemistä tyylini kanssa, kun toisena päivänä oli reikäpolviset verkkarit ja toisena turkis.

Maailmalla opin arvostamaan äitiäni!

Monet au pair -kollegat asuivat diplomaattiperheissä. Eräänä jouluna olimme yhdessä näistä hyvin sisustetuissa diplomaattikodeissa isäntäväen lähdettyä jo Suomeen lomailemaan. Söimme hyvin ja joimme punaviiniä.

Yhtäkkiä yhden au paireista punaviinit kaatuivat ja tietysti suoraan valkoiselle karvamatolle. Eikun hässäkkä päälle ja sitä puhdistamaan. Vuoroin hinkattiin suolalla ja kokeiltiin sokeria. Tilanne oli kuumottava, koska au pairilla jolle vahinko sattui, ei ollut rahaa pesettää mattoa, ja kodissa oli tarkoitus järjestää iso uudenvuoden vastaanotto.

Lopulta useamman tunnin uurastuksen jälkeen saimme näkyvimmät tahrat pois matolta ja siirryimme turvallisuussyistä valkoviiniin.

Maailmalla opin arvostamaan äitiäni! Kun on itse kotiorjana, tajuaa minkä määrän kotitöitä oma äiti on eteeni tehnyt. Siellä tajusin, että au pair ei todellakaan tarkoita aina perheenjäsentä vaan nimenomaan kotiorjaa. Tein kyllä omat työni kiltisti, mutta päädyin kuitenkin lähtemään pois sovittua aiemmin. Yhdeksän kuukautta Sveitsissä typistyi näin puolen vuoteen.

PAULIINA, 37 v.

Lue myös:

Hannan, Pauliinan, Lilian, Minnan, Henriikan, Annan, Ennin, Riikan, Pepin, Emilian, Elinan, Ainon, Kaisan, Hennan, Riitan, Lauran, Ainon, Maijun, Petran, Ringan, Satun, Nooran, Marin, Johannan ja Riinan kertomukset heidän kokemuksistaan ulkomailla.

 • Onko sinun vuorosi lähteä maailmalle tämän hetken suosituimman sarjan matkassa? Hae tulevalle Au pairit -kaudelle!

  Au pairien 7. kauden haku on avattu.

  Artikkelia muokattu 23.8.: Haku Au pairien uudelle kaudelle on päättynyt. Mikäli olet 18–28-vuotias ja koet, että nyt on juuri oikea hetki ottaa etäisyyttä Suomeen ja seikkailla kaukana kotoa – mutta myös ottaa vastuuta vieraan perheen lapsista – hae mukaan Au paireihin! Yle Areenan tämän kevään katsotuin ohjelma saa jatkoa ja etsimme nyt nuoria aikuisia uusiksi au paireiksi. Hakijan tule

 • Nyt on SOS! Testaa, oletko Au pairit-guru!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Testaa!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Nyt on tosifanin testi. Miten hyvin muistat eri kausien tapahtumia? Saatko kaikki oikein? Testaa tietosi nopeassa testissä!

 • Uudet au pairit esittäytyvät! - Tällä kaudella suunnataan Havaijin lämpöön

  Au pairit Havaijilla julkaistaan Yle Areenassa 29.5. klo 21.

  Au pairit -sarjan kuudes kausi vie nuoret au pairit Havaijille eksoottiselle ja kuvankauniille Oahun saarelle, joka on kiehtova sekoitus paratiisimaista luontoa ja suurkaupungin vilskettä. Uudet au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sydämet avoinna uusiin seikkailuihin. Au pairit Havaijilla julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 29.5.