Hyppää pääsisältöön

YleX esittää: Au pairit Lontoossa – tutustu uuteen ohjelmaan

Mitä tapahtuu, kun unelmat suurkaupungin loistosta kohtaavat Lontoon arjen? Tutustu uuteen tv-ohjelmaan.

Au pairit Lontoossa // Kuva: Heli Sorjonen / YLE

Au pairit Lontoossa kertoo neljästä nuoresta naisesta, jotka lähtevät kokeilemaan siipiään ulkomaille ja työskentelemään au paireina Lontoossa. Ohjelmassa kuvataan realistisesti au pairien elämää, iloja ja vaikeuksia.

Toteutuvatko naisten haaveet mielenkiintoisesta tulevaisuudesta kansainvälisessä suurkaupungissa vai valtaako koti-ikävä lopulta mielen? Minkälaista on nuorten aikuisten uusi elämä ulkomailla juuri itsenäistymisen kynnyksellä? Tutustu ohjelman päähenkilöihin.

Anna on heikkona brittiaksenttiin

Au pairit Lontoossa Anna // Kuva: Au pairit Lontoossa

**Kaupunkielämään tottunut 23-vuotias Anna on päättänyt tutustua Lontooseen turistinähtävyyksiä syvemmin. Hän odottaa omien pienten kulkureittien ja suosikkikahviloiden löytämistä suurkaupungin hulinasta.

Annalla ei vielä ole opiskelupaikkaa ensi vuodeksi, eivätkä vaatemyyjän työt Helsingissä kiinnosta kunnianhimoista nuorta naista pidemmällä tähtäimellä. Haaveissa on jäädä Lontooseen pidemmäksikin aikaa. Anna on heikkona brittimiesten aksenttiin ja naisen ystävät ovatkin vakuuttuneita siitä, että oikean brittihurmurin osuessa kohdalle Punavuori jää kakkoseksi.

Nähtäväksi jää, viekö Lontoo Annan sydämen vai palaako hän ystäviensä ja suomalaisten miesten iloksi Helsinkiin.

Mira etsii seikkailua yökerhoista

Mira on ollut mukana Au pairit -sarjassa sekä Lontoossa että Los Angelesissa. // Kuva: Au pairit Lontoossa

Tamperelainen 20-vuotias Mira on valmis melkein millaiseen seikkailuun tahansa päästäkseen pois Suomesta. Mansen baarit ja yökerhot on jo nähty, ja nyt villikon silmissä siintää Lontoon yöelämä neonvaloineen ja eksoottisine cocktaileineen. Villasukille ja järkeville lämpökerrastoille ei matkalaukussa jää tilaa, kun Mira pakkaa mukaan näyttävimmät korkokenkänsä.

Au pairin elämä on kuitenkin muutakin kuin juhlintaa. Mira tunnustaa, ettei ole erityisen luonteva pienten lasten kanssa, eikä vastuun ottaminen ole hänen vahvimpia puoliaan. Naista mietityttääkin hieman, miten tiukanoloinen isäntäperhe suhtautuu hänen toiveisiinsa riehakkaasta vapaa-ajasta.

Sopeutuuko juhlimista rakastava Mira arkiseen aherrukseen ja tylsiin päivärutiineihin pikkulasten kanssa vai kuljettaako maitojuna tytön takaisin Tampereelle?

Au pairit Lontoossa Jasmiina // Kuva: Au pairit Lontoossa

Lontoossa asuminen on 18-vuotiaan tamperelaisen Jasmiinan pitkäaikainen haave. Ylioppilaskirjoitusten jälkeen sen toteuttamiseen tarjoutui oivallinen hetki, kun Jasmiinan poikaystävä Leevi lähti suorittamaan asepalvelusta. Jasmiina rakastaa muotia ja toivoo Lontoon tarjoavan inspiraatiota ja iloa tähän intohimoon liittyen. Jasmiina odottaa suurkaupungin katujen ihmisvilinää, persoonallisesti pukeutuneita ihmisiä sekä ihania putiikkeja.

Jasmiina kuvailee itseään iloiseksi ja nauravaiseksi blondiksi, joka ei aina muista miettiä ennen kuin toimii. Kun kyseessä ovat kotityöt, vanhempiansa luona asuvalla nuorella naisella on peukalo keskellä kämmentä.

Hilla tahtoo itsenäistyä suurkaupungissa

Hilla Lontoossa // Kuva: Heli Sorjonen / YLE

19-vuotias auralainen Hilla ei ole elämänsä aikana juurikaan poistunut kotiseudultaan - puhumattakaan matkustelusta ulkomailla. Perheensä kuopus on kyllästynyt siihen, että vanhemmat ja sisaruksetkin kohtelevat häntä edelleen kuin vauvaa. Siksi nuori nainen päätti lähteä itsenäistymään Lontooseen.

Hillan oma perhe Aurassa on erittäin tiivis ja hän on tottunut viettämään paljon aikaa läheistensä kanssa. Vaikeinta lähdössä onkin ero läheisistä. Hilla tapasi poikaystävänsä Aleksin juuri ennen Lontooseen muuttoa. Miten tuore rakkaus kestää kaukosuhteen? Entä miten maalaistyttö sopeutuu kun Auran peltomaisemat vaihtuvat suurkaupungin vilinään?

**Katso ohjelman ensimmäiset jaksot ennakkoon Yle Areenasta perjantaina 21. helmikuuta._

Au pairit Lontoossa_ Yle TV2:ssa maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 19.30 alkaen 3.3.**

Lähteet: Au pairit Lontoossa