Hyppää pääsisältöön

Ylen Uutisvahti hakee ja suosittelee uutiset käyttäjälleen

Yle Uutiset Uutisvahti on aito henkilökohtainen uutispalvelu, jonka jokainen käyttäjä voi rakentaa vastaamaan uutistarpeitaan. Uutisvahti on personoitava sovellus, jonka Yle tuo perinteisen uutistarjonnan rinnalle.

Uutisvahti on myös Ylen ensimmäinen uutisapplikaatio. Uutisvahti huomioi henkilökohtaiset uutisten lukutottumukset ja mukautuu käyttäjän toiveiden perusteella. Se oppii käyttäjänsä valinnoista: jos esimerkiksi urheilu- tai talousuutiset eivät kiinnosta, niiden näkyvyyttä voi vähentää. Uutisvahti lähettää myös ilmoituksia käyttäjän puhelimeen ja suosittelee uutisia. Sovellus esittää uutiset myös tutuissa näkymissä eli tuoreusjärjestyksessä sekä toimituksen valitsemina pääuutisina.

”Uutisia ei enää tarvitse välttämättä käydä vähän väliä vilkaisemassa. Sovelluksen voi asettaa ilmoittamaan, kun jotain itseään kiinnostavaa tapahtuu”, kertoo internet-päällikkö Mika Rahkonen Ylen Uutis- ja ajankohtaistoiminnasta.

Sovelluksen ominaisuuksiin kuuluu käyttäjän laitteen tunnistaminen. Vain siten Uutisvahti voi tarjota suosituksia käyttäjälle. Kun sovellus tunnistaa käyttäjän se pyytää vain ne oikeudet, jotka tarvitaan, esimerkiksi sijaintitiedon.

Sijaintitieto auttaa kehittämään sovelluksesta paremman, sen avulla voidaan esimerkiksi kohdentaa Ylen välittämät viranomaisten vaaratiedotteet jatkossa niille, joita ne koskevat. Vaikka puhelimen tiedoista haetaan tunniste, sovellus ei tiedä kuka laitteen käyttäjä on.

Kokeiluvaiheessa on jo ollut sovelluksen Android-versio. Nyt valmiin sovelluksen avauduttua tarjolla on myös iOS- eli iPhone-versio.

Uutisvahti-sovelluksen voi ladata iPhoneen AppStoresta ja Android-laitteeseen Play Storesta. Windows Phone 8 -versio Uutisvahdista julkaistaan maaliskuussa.

Lisätiedot:

Mika Rahkonen, internet-päällikkö, Uutis- ja ajankohtaistoiminta, p. 040 5938 046