Hyppää pääsisältöön

Näin päähenkilöt reagoivat Au pairit Lontoossa -sarjaan – katso video

YleX katsoi Au pairit Lontoossa -ohjelman ensimmäisen jakson sarjan päähenkilöiden kanssa. Lue kuvaus tyttöjen odotuksista ja ensimmäisistä reaktioista valmiiseen ohjelmaan.

Au pairit Anna, Mira, Hilla ja Jasmiina // Kuva: Sofia Thurén

Neljä tyttöä höpöttää taukoamatta keskenään ja purskahtaa välillä kikattavaan nauruun. Juttua on vaikeaa saada katkeamaan, koska Annalla, Miralla, Hillalla ja Jasmiinalla on paljon yhteisiä muistoja. Porukka oli samaan aikaan au pairina ulkomailla ja tytöistä tuli kokemuksen kautta hyviä ystäviä. Pian valkokankaalla esitetään jakso Au pairit Lontoossa -sarjasta ja tytöt näkevät itsensä ohjelmassa ensimmäistä kertaa. Kaikki ovat ennen näytöstä selvästi jännittyneitä.

- Siellä itketään, ollaan humalassa ja vietetään krapulaisia aamuja. Millaisenkohan kuvan olen antanut itsestäni, Mira pohtii.

Anna toteaa, että vaikka televisio näyttää vain pienen osan kokonaisuudesta, hän luottaa tuotantoryhmän arviointiin. Jasmiina jännittää puolituttujen reaktioita enemmän kuin läheisten ystävien.

- Kaverit varmasti pilkkaavat ja nauravat rakkaudella. Vaikka olin oma itseni kameran edessä, käyttäydyin Lontoossa eri tavalla kuin Suomessa. Olen normaalisti pirteämpi ja iloisempi kuin reissussa olin. Toivottavasti puolitutut eivät muuta mielipidettään minusta, Jasmiina miettii.

Kaikki neljä ovat samaa mieltä siitä, että parasta kokemuksessa oli Lontoo. Kaupungin huima koko, metroliikenne ja nähtävyydet hurmasivat erityisesti Hillan. Kohta kaksikymppinen auralainen asuu yhä vanhempiensa luona ja tahtoi au pairina päästä näkemään maailmaan – ilman äitiä.

- Ikävä oli silti vaikeinta koko matkassa, Hilla muistaa.

Mira koki vahvan kulttuurishokin ensimmäisessä isäntäperheessään. Perhe harjoittaa kabbalaa, juutalaista traditiota, johon kuuluu mittavasti sääntöjä.

- En tiennyt uskonnosta mitään muuta kuin sen, että Madonnakin kuuluu kabbalaan. Etukäteen he kertoivat minulle vain, etteivät syö porsaanlihaa. Perillä odottikin iso lista sääntöjä ja rituaaleja, Mira ihmettelee.

Au pairit Anna, Mira, Hilla ja Jasmiina katsovat ensimmäistä jaksoa Annen kanssa

Kikatusta ja kyyneleitä

Kun alkumusiikki lähtee käyntiin, joukosta alkaa kuulua tirskuvaa naureskelua. Jakson aikana tunteet nousevat pintaan useaan otteeseen. Anna ei pysty pidättämään kyyneleitään, kun valkokankaalla näytetään jäähyväiset perheen kanssa. Kaikki huokailevat kaivaten, kun kamera kiertää Lontoon katuja.

- Miten muodollinen olinkaan alussa perheen ja muiden tyttöjen kanssa, Anna ihmettelee jakson loputtua.

Tytöistä tuli au pair -aikanaan hyviä ystäviä keskenään. Erityisesti Hilla ja Mira oppivat toisiltaan paljon.

- Olin ennen matkaa paljon nössömpi ja kiltimpi. Miran seurassa olen oppinut kovemmaksi. Uskallan tarvittaessa sanoa ei ja olla vihainen, Hilla toteaa.

Mira on taas oppinut Hillalta kilttiyttä. Kun parivaljakko ennen kulki yhdessä väkijoukossa, Mira hiihteli edellä kyynärpäätaktiikalla. Hilla tuli perästä ja pyyteli anteeksi vastaantulijoilta.

- Näytän ensimmäisessä jaksossa pelkältä bilehileeltä, mutta toisaalta, silloin se oli elämääni. Kävin baarissa vähintään neljä kertaa viikossa. Olen oppinut rauhallisemmaksi ja kiltimmäksi, kiitos Hillan, Mira hymyilee.

Katso video: Au pairit näkevät itse itsensä ruudulta ensimmäisen kerran

Kuuntele Hillan ja Miran haastattelu YleX Viikonlopussa lauantaina klo16–17.

Lue myös:

YleX esittää: Katso Au pairit Lontoossa -jaksoja ennakkoon Areenasta

YleX esittää: Au pairit Lontoossa – tutustu uuteen ohjelmaan