Hyppää pääsisältöön

Minna: ”On parempi lähteä kokeilemaan kuin katua ettei lähtenyt ollenkaan”

Yhdysvalloissa Minna hämmästyi siitä, että pienin popcorn-astiakin oli isompi kuin Suomessa suurin vaihtoehto. Kuva: Yle minna muistot

MINNA:

Olin au pairina vuonna 2008-2009 kaupungissa nimeltä Rye, New Yorkin osavaltiossa Yhdysvalloissa. Olin au pairina kuusi kuukautta.

Lähdin au pairiksi, koska olin jo pitkään haaveillut ulkomailla asumisesta ja elämäni kaipasi sillä hetkellä uutta alkua. Paras ystäväni asuu New Yorkissa ja hänen yllyttämänä aloin etsiä mol.fi-sivuilta työpaikkoja New Yorkista. Sieltä sitten löytyi suomalais-amerikkalainen perhe, joka etsi suomalaista lastenhoitajaa.

Au pairina olossa ehdottomasti parasta oli kokea suuri maailma USA:ssa. Rakastuin New Yorkiin ja Yhdysvaltoihin välittömästi.

Kaikki oli niin suurta ja erilaista. Viikonloput ystäväni luona Queensissa oli yksi parhaista asioista. Viikonloput oli pyhitetty syömiselle, biletykselle ja shoppailulle Manhattanilla.

Kaikki oli niin suurta ja erilaista. Viikonloput ystäväni luona Queensissa oli yksi parhaista asioista. Viikonloput oli pyhitetty syömiselle, biletykselle ja shoppailulle Manhattanilla.

Viikolla parasta oli käynnit leffassa uuden amerikkalaisen ystäväni kanssa. Leffateatteritkin oli niin isoja, ja pienin popcorn-astiakin oli isompi kuin Suomessa suurin vaihtoehto.

Ikimuistoisia kokemuksia kertyi paljon - ja koko 6 kuukautta oli ikimuistoinen niin hyvässä kuin pahassakin. Halloween oli tietenkin ennen kokematon juttu ja siinä mielessä ikimuistoinen, koska se kului lähinnä taksijonossa tai sitten taksissa ruuhkassa istuen.

Kyllä kerettiin sitten kuitenkin clubillekin, ja olihan se aika jännä kokemus, kun kaikilla oli jonkinlaiset asut yllä eikä yksikään ollut lähtenyt liikenteeseen perus ”baarikamppeissa”.

Ikävänä kokemuksena mieleen jäi se, että perhe oli jättänyt ilmoituksessaan mainitsematta oleellisia asioita lapsista ja kaunistellut muutenkin asioita.

USA:ssa au pairilla saa teettää töitä 45 tuntia viikossa, mutta itse tein töitä jopa 66 tuntia. Toki sain rahallista korvausta ylimenevistä tunneista, mutta summa oli naurettavan pieni.

Maailmalla opin, että aina kannattaa ainakin yrittää toteuttaa unelmiaan. On parempi lähteä kokeilemaan kuin katua sitä että ei lähtenyt ollenkaan.

Ohjeeksi antaisin au pairiksi aikoville, että kannattaa lähteä, mutta ei kannata maalata liian ruusuista kuvaa elämästä au pairina. Kannattaa varautua pahimpaan ja olla sitten positiivisesti yllättynyt, jos kaikki meneekin täysin putkeen ja hienosti.

MINNA, 32 v.

Lue myös:

Hannan, Pauliinan, Lilian, Minnan, Henriikan, Annan, Ennin, Riikan, Pepin, Emilian, Elinan, Ainon, Kaisan, Hennan, Riitan, Lauran, Ainon, Maijun, Petran, Ringan, Satun, Nooran, Marin, Johannan ja Riinan kertomukset heidän kokemuksistaan ulkomailla.

 • Onko sinun vuorosi lähteä maailmalle tämän hetken suosituimman sarjan matkassa? Hae tulevalle Au pairit -kaudelle!

  Au pairien 7. kauden haku on avattu.

  Artikkelia muokattu 23.8.: Haku Au pairien uudelle kaudelle on päättynyt. Mikäli olet 18–28-vuotias ja koet, että nyt on juuri oikea hetki ottaa etäisyyttä Suomeen ja seikkailla kaukana kotoa – mutta myös ottaa vastuuta vieraan perheen lapsista – hae mukaan Au paireihin! Yle Areenan tämän kevään katsotuin ohjelma saa jatkoa ja etsimme nyt nuoria aikuisia uusiksi au paireiksi. Hakijan tule

 • Nyt on SOS! Testaa, oletko Au pairit-guru!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Testaa!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Nyt on tosifanin testi. Miten hyvin muistat eri kausien tapahtumia? Saatko kaikki oikein? Testaa tietosi nopeassa testissä!

 • Uudet au pairit esittäytyvät! - Tällä kaudella suunnataan Havaijin lämpöön

  Au pairit Havaijilla julkaistaan Yle Areenassa 29.5. klo 21.

  Au pairit -sarjan kuudes kausi vie nuoret au pairit Havaijille eksoottiselle ja kuvankauniille Oahun saarelle, joka on kiehtova sekoitus paratiisimaista luontoa ja suurkaupungin vilskettä. Uudet au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sydämet avoinna uusiin seikkailuihin. Au pairit Havaijilla julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 29.5.