Hyppää pääsisältöön

Iivo Niskanen opetettiin voittamaan jo koulussa

Sotkamon urheilulukiossa voivat nuoret lupaukset keskittyä lautailemaan ja hiihtämään koulun ohella. Koulu opettaa paitsi urheilua myös voittamista ja sen psykologiaa. Vuonna 2010 olivat koulun oppilaat jo saaneet maistaa menestystä.

Koulussa keskitytään ennen kaikkea hiihtoon ja lautailuun. Vancouverin olympialaisissa koulun kasvatti Peetu Piiroinen pääsi jo juhlimaan olympiamitalia ja mukana kisoissa oli vielä lukiossa opiskeleva hiihtäjä Krista Lähteenmäki, kerrottiin A-studiossa vuonna 2010.

Nuorella Iivo Niskasella oli maltillinen mieli tulevaisuuden suhteen.

"Seuraavina vuosina yritän joka vuosi kehittää vauhtia lisää ja lisää. Toivon, että saisin kansainvälisiä kisoja. Toivottavasti oon neljän vuoden kuluttua Sotšin kisoissa", kertoi Niskanen, joka voitti mm. parisprintin olympiakultaa Sotšissa vuonna 2014 ja miesten 50 kilometrin hiihdossa olympiakultaa PyeongChangissa 2018.

Kommentit