Hyppää pääsisältöön

Elämme ahneuden kartan aikaa

Kirjailija Jyrki Ukkonen Kuva: Copyright: Marek Sabogal jyrki ukkonen

Mannerjäätikön sulaminen pohjoisilla merialueilla tarjoaa oivan ja ajankohtaisen aiheen ekologiselle trillerille. Esikoiskirjailija Jyrki Ukkonen on huolissaan herkän arktisen alueen tuhoutumisesta.

Jyrki Ukkosen (s. 1967) mukaan pelon kartta oli menneen kylmän sodan aikaa, nyt elämme ahneuden kartan aikaa, jolloin valtioiden kilpajuoksu rikkauksien äärelle kiihtyy. Kiivaimmin rikkauksia tavoittelevat Yhdysvallat, Kanada, Venäjä, Tanska ja Norja, joita Ukkonen nimittää jääkarhuvaltioiksi.

Tässäkin trillerissä vakoillaan, tehdään pari murhaa ja ratkotaan tuhopolttoa. Näitä rikoksia selvittää norjalainen naispoliisi Varja Foss. Muita keskeisiä henkilöitä ovat jäämeritutkija Jacob Beck ja hänen venäläinen virkaveljensä Juri Abramov.

Jyrki Ukkonen keskustelee kirjasta Nadja Nowakin ja Seppo Puttosen kanssa. Aamun kirja 27.2. Yle TV1 klo 8.45. Ohjelma nähtävissä Yle Areenassa.

Seppo Puttonen, Nadja Nowak

Aamun kirja

Viikon kirja
Puheen päivä: Arktinen alue ja Venäjän energiapolitiikka
Maailmanpolitiikan arkipäivää: Arktiset uhat ja mahdollisuudet
Aamu-tv: Miksi arktinen alue kiinnostaa öljy-yhtiöitä ja ympäristöjärjestöjä?

Yle Kirjakerho -Facebook-ryhmä

  • Ihmisen elämä on yksi iso treenileiri

    Aimo ja Köpi soutavat 700 km Kustavista Hailuotoon parissakymmenessä vuorokaudessa. Näin teki myös Juha Hurme ystävänsä kanssa. Fyysisen rutistuksen aikana miehet keskustelevat taiteesta ja yleensäkin ihmisenä olemisesta. Näin syntyi Hurmeen romaani Nyljetyt ajatukset. - Kyllä se hiukan raskasta oli, mutta se oli myös ihanaa.

  • Meri Kuusisto: Amerikkalainen

    Amerikkalainen jalkapallo vaippoihin lastenvaunuihin ja kaupungille. Siinä asetelma ajatusleikille, jolla esikoiskirjailija Meri Kuusisto testaa lukijoiden käsityksiä äitiydestä ja naiseudesta.

Uusimmat sisällöt - Kirjat