Hyppää pääsisältöön

Jaakko Yli-Juonikas: Vanhan merimiehen tarina

Kirjailija Jaakko Yli-Juonikas Kuva: Otava/Suvi Elo jaakko yli-juonikas

Tämän kevään ehkä arvoituksellisin romaani houkuttaa lukijaa tulkintoihin. Jaakko Yli-Juonikas on kirjoittanut Vanhan merimiehen tarina -romaaninsa niin ovelasti, että lukija miettii kuka tulkitsee ja ketä missäkin tarinan vaiheessa.

Romaani kertoo perheestä, jossa äiti ja isä hoivaavat vaikeavammaista tytärtään. Tytär Annika pystyy kommunikoimaan vain tietokoneen avulla. Tämäkin onnistuu vain siten, että isä Aarno tai äiti Niina fasilitoi sen mitä tytär haluaa ilmaista.

Kirjan alkupuolella kertojaäänet vuorotellen tulkitsevat mitä tapahtuu, mutta vähitellen äänet alkavat lähentyä toisiaan ja lopulta ne liudentuvat keskenään. Lukija ei voikaan lopussa olla varma kuka on tarinan varsinainen kertoja.

Jaakko Yli-Juonikas keskustelee Seppo Puttosen kanssa romaanista Vanhan merimiehen tarina. Viikon kirja, Yle Radio 1 tiistaina 4.3. klo 17.20. Uusinta sunnuntaina 9.3. 20.05 ja 03.06. 2014.

Viikon kirja
Aamun kirja
Yle Kirjakerho Facebookissa

  • Ihmisen elämä on yksi iso treenileiri

    Aimo ja Köpi soutavat 700 km Kustavista Hailuotoon parissakymmenessä vuorokaudessa. Näin teki myös Juha Hurme ystävänsä kanssa. Fyysisen rutistuksen aikana miehet keskustelevat taiteesta ja yleensäkin ihmisenä olemisesta. Näin syntyi Hurmeen romaani Nyljetyt ajatukset. - Kyllä se hiukan raskasta oli, mutta se oli myös ihanaa.

  • Meri Kuusisto: Amerikkalainen

    Amerikkalainen jalkapallo vaippoihin lastenvaunuihin ja kaupungille. Siinä asetelma ajatusleikille, jolla esikoiskirjailija Meri Kuusisto testaa lukijoiden käsityksiä äitiydestä ja naiseudesta.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Kirjat