Hyppää pääsisältöön

Resepti: Voita & Sokeria - Kyösti Mäkimattilan hovin parhaat pikkuleivät

Kuva: Yle voita & sokeria

Tangokiireidensä keskellä Kyösti Mäkimattila ehtii myös kokkailemaan. Voita tai sokeria ei säästellä kun tangokuningas Mäkimattila valmistaa hovinsa parhaat pikkuleivät. Hänen mottonsa keittiössä on ”keep it simple”. Elämä on elettävä yksi asia kerrallaan.

Hovin parhaat pikkuleivät

- resepti Turun Ukkokodista

200g voita
200g sokeria -
1 keltuainen
4 rkl siirappia
1 rkl vaniljasokeria
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunankeltuainen vaahtoon hyvin vatkaten. Lisää joukkoon siirappi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää lopuksi taikinaan. Tee pellille noin 2 cm:n paksuisia tankoja, kolme per pelti. Painele pötköt vähän litteiksi. Paista 150 asteessa kauniin ruskeiksi, noin 12 - 15 minuuttia. Heti paiston jälkeen leikkaa vinoiksi viipaleiksi.

Pikkuleivät ja Kyösti Mäkimattila Yle Aamu-tv:ssä lauantaina 1.3. kello yhdeksän jälkeen.

Kommentit
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka