Tangokiireidensä keskellä Kyösti Mäkimattila ehtii myös kokkailemaan. Voita tai sokeria ei säästellä kun tangokuningas Mäkimattila valmistaa hovinsa parhaat pikkuleivät. Hänen mottonsa keittiössä on ”keep it simple”. Elämä on elettävä yksi asia kerrallaan.
Hovin parhaat pikkuleivät
- resepti Turun Ukkokodista
200g voita
200g sokeria -
1 keltuainen
4 rkl siirappia
1 rkl vaniljasokeria
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunankeltuainen vaahtoon hyvin vatkaten. Lisää joukkoon siirappi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää lopuksi taikinaan. Tee pellille noin 2 cm:n paksuisia tankoja, kolme per pelti. Painele pötköt vähän litteiksi. Paista 150 asteessa kauniin ruskeiksi, noin 12 - 15 minuuttia. Heti paiston jälkeen leikkaa vinoiksi viipaleiksi.
Pikkuleivät ja Kyösti Mäkimattila Yle Aamu-tv:ssä lauantaina 1.3. kello yhdeksän jälkeen.