Hyppää pääsisältöön

Samuli Putro haluaa kaataa naisia tämän kappaleen soidessa

Samuli Putro paljastaa, mistä kappaleesta hänelle tulee sellainen olo, että voisi kaataa naisia.

Samuli Putro keikkabussissaan // Kuva: Tomi Mikola

Samuli Putron neljännen soololevyn, Taitekohdassa, julkaisun myötä mies aktivoituu yhtyeensä kanssa keikkarintamalla.

Millaisen musiikin soidessa Putro ja bändinsä virittäytyvät tunnelmaan ennen yleisön eteen nousemista? Vastaus löytyy yle.fi/musiikki-saitin Viikonloppulistasta, josta Putrolla itsellään on seuraavaa sanottavaa:

- Vuoden, puolentoista aikana muodostunut lista biiseistä, joita kuunnellaan ennen keikkaa. Useimmiten listan kesto on tunti, mutta pituuteen vaikuttaa se kuinka ajoissa ennen esiintymistä olemme takahuoneessa. Kohti keikkaa meneviä, nostattavia kappaleita. Kappalejärjestys pysyy aikalailla samana, ainoa liikkuva palikka on Jay-Z:n 99 Problems, joka kuunnellaan usein vielä lopuksi uudestaan.

Suomalaisia biisejä ei listalla ole. Syynä on se, että tämänkin yhtyeen soittajat (Putron lisäksi Mikko Kaakkuriniemi, Mikko Kosonen, Mikko Määttä ja Tuukka Tuunanen) ovat työskennelleet useiden kotimaisten artistien ja muusikoiden kanssa, eli siellä on henkilökohtaisia suhteita. Ja sitä jäätä ei kannata kepillä kokeilla juuri ennen keikkaa, siitä alkaa vain turha spekulointi.

1. Justice: On'n'On
- Justicella aina aloitetaan. Onkin hauskaa kuinka sitä pavlovinkoiraistuu, eli jos satun kuulemaan tämän biisin jossain muussa yhteydessä, tulee omituinen tunne että kohta pitäisi nousta lavalle. Mutta tästä lähtee venytteleminen ja pienimuotoinen tanssiminen. Monet biisit ovat tanssittavia ja rauhallinen tanssiminen onnistuu pienemmässäkin takahuoneessa.
2. Kelis: Milkshake
- Jos Justice käynnistää ajatuksen, että kohta päästään soittamaan, niin tämän biisin aikana alan liikkua ja muuttua sellaiseksi ihmiseksi joka en oikeasti ole. Sillä vaikka lavapersoona sisältää paljon piirteitä siitä ihmisestä mikä olen, niin tietysti kaikki suurenee ja kärjistyy lavalla ollessa. Pystyäkseen kommunikoimaan ihmisten kanssa lavalla täytyy olla aito, mutta uskaltaakseen olla aito täytyy mennä joidenkin siltojen yli, ja ne sillat ovat usein sivupersoonia tai niiden kaltaisia.
3. Beyoncé: Crazy in Love
4. Nirvana: Breed
5. Jay-Z: 99 Problems
6. Rage Against the Machine: Killing in the Name
7. Frankie Goes to Hollywood: Relax
8. Pet Shop Boys: West End Girls
9. David Bowie: Let's Dance
10. Beastie Boys: Intergalactic
11. Blondie: Rapture
12. T-Rex: 20th Century Boy
13. Red Hot Chili Peppers: Aeroplane
- Red Hot Chili Peppers on entisaikojen suuri suosikki lähes kaikilla.
14. Talking Heads: Once in a Lifetime
15. Madonna: Beautiful Stranger
16. Mott the Hoople: All the Young Dudes
- Tästä kappaleesta tulee hyvä "olemme kaikki nuoria jätkiä ja kohta mennään tonne saliin kaatamaan kaikki naiset" -fiilis.

Lähteet: yle.fi/musiikki