Hyppää pääsisältöön

Thee Ultra Bimboos ja toimittajien toitottama tyttöystävämaine

Neljän naisrokkarin vuonna 1994 perustama Thee Ultra Bimboos oli suunnannäyttäjä monelle suomalaiselle naisten rock-yhtyeelle. Helsinkiläisbändin soitossa ja asenteessa oli rutkasti "pallia", mutta mediaa kiinnosti jopa turhautumiseen asti bändin jäsenten suhteet The Flaming Sideburns -yhtyeeseen.

"Ei pidä paikkaansa. En ole koskaan ollut Flaming Sideburnsin tyttöystävä", Ultra Bimboosin solisti-kitaristi Suffeli (Susanna Rapinoja) kuittasi Heikki Paasoselle Sohva-ohjelman haastattelussa vuonna 2003.

Toisen tarinan mukaan Thee Ultra Bimboos olisi saanut alkunsa, kun naiset olivat seuranneet The Flaming Sideburnsien soittotreenejä ja päättäneet perustaa oman bändin silkkaan tylsyyteensä.

Tämänkin väitteen Suffeli ja yhtyeen toinen kitaristi Maria Hakkarainen kuittaavat silkaksi legendaksi. Ultra Bimboos perustettiin todellisuudessa jo ennen Sideburnseja ja juuri Bimboosin ansiosta The Flaming Sideburnsin jäsenet löysivät aikanaan toisensa. Ultrabimbojen basisti Salla Mattilalla ja rumpali Milla Palovaaralla naiset tosin myöntävät olleen parisuhteellisiakin yhteyksiä Flaming Sideburnseihin.

Thee Ultra Bimboos oli joka tapauksessa varsin poikkeuksellinen yhtye 1990-luvun puolivälin Suomessa ja Helsingissä. Vuosikymmenen underground- ja garage rock -piirit olivat liki täysin miesbändien hallinnassa. Vasta vuosituhannen vaihteen jälkeen levy-yhtiötkin heräsivät ja alkoivat kiinnostua laajemmalla rintamalla ns. tyttöbändeistä.

Thee Ultra Bimboos ansaitsi kannuksensa live-keikoilla siinä missä ajan miesyhtyeetkin. Yhtye ei noussut lavoille anteeksipyytelemään. Ennakkoluulottoman asenteen puolesta puhuu myös se, että bändi lähti kiertämään ulkomaille jo ensimmäisenä kesänään.

Hetkeä ennen Sohva-ohjelman vierailua Ultra Bimboos oli konsertoinut Tavastialla Ruma-klubilla. Elävän arkiston koosteeseen on napattu keikalta kappaleet Liar liar! (artikkelin yläosassa), Pussycat drive ja Get there fast.

Thee Ultra Bimboos toimi vuodesta 1994 eteenpäin aktiivisena noin kymmenen vuotta. Yhtye julkaisi yhteensä neljä pitkäsoittoa: We Can Stop Whenever We Want (kokoelma, 1996), Supermess (1998), Four Fans Can’t Be Wrong (2000) ja Bimboo Wizard (2003).

Koosteen päättää hieman erilainen live-esiintyminen vuoden 2005 Viihdevuodet-ohjelmasta, jossa Pedro Hietasen säestämä Ultra Bimboos tulkitsi Abban Waterloo-kappaleen koko bändin voimin.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • Muotihuumeita, matematiikan vaikeutta ja Tallinnan yöelämän saatananpalvojia – Nuorten uutisissa kaikki aiheet olivat "in"

  Nuorten uutisia esitettiin televisiossa vuosina 1993–1997

  Vuosina 1993–1997 televisiossa esitetty nuorten uutis- ja ajankohtaisohjelma N.Y.T. NYT – Nuorten uutiset toi tv-vastaanottimiin nuorten ilmiöitä laidasta laitaan sekä käsitteli niitä omalla suorasukaisella tyylillään. Ohjelman ankkureina toimivat toimittajat Heli Koskela ja Jani Juntunen.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto