Hyppää pääsisältöön

Thee Ultra Bimboos ja toimittajien toitottama tyttöystävämaine

Neljän naisrokkarin vuonna 1994 perustama Thee Ultra Bimboos oli suunnannäyttäjä monelle suomalaiselle naisten rock-yhtyeelle. Helsinkiläisbändin soitossa ja asenteessa oli rutkasti "pallia", mutta mediaa kiinnosti jopa turhautumiseen asti bändin jäsenten suhteet The Flaming Sideburns -yhtyeeseen.

"Ei pidä paikkaansa. En ole koskaan ollut Flaming Sideburnsin tyttöystävä", Ultra Bimboosin solisti-kitaristi Suffeli (Susanna Rapinoja) kuittasi Heikki Paasoselle Sohva-ohjelman haastattelussa vuonna 2003.

Toisen tarinan mukaan Thee Ultra Bimboos olisi saanut alkunsa, kun naiset olivat seuranneet The Flaming Sideburnsien soittotreenejä ja päättäneet perustaa oman bändin silkkaan tylsyyteensä.

Tämänkin väitteen Suffeli ja yhtyeen toinen kitaristi Maria Hakkarainen kuittaavat silkaksi legendaksi. Ultra Bimboos perustettiin todellisuudessa jo ennen Sideburnseja ja juuri Bimboosin ansiosta The Flaming Sideburnsin jäsenet löysivät aikanaan toisensa. Ultrabimbojen basisti Salla Mattilalla ja rumpali Milla Palovaaralla naiset tosin myöntävät olleen parisuhteellisiakin yhteyksiä Flaming Sideburnseihin.

Thee Ultra Bimboos oli joka tapauksessa varsin poikkeuksellinen yhtye 1990-luvun puolivälin Suomessa ja Helsingissä. Vuosikymmenen underground- ja garage rock -piirit olivat liki täysin miesbändien hallinnassa. Vasta vuosituhannen vaihteen jälkeen levy-yhtiötkin heräsivät ja alkoivat kiinnostua laajemmalla rintamalla ns. tyttöbändeistä.

Thee Ultra Bimboos ansaitsi kannuksensa live-keikoilla siinä missä ajan miesyhtyeetkin. Yhtye ei noussut lavoille anteeksipyytelemään. Ennakkoluulottoman asenteen puolesta puhuu myös se, että bändi lähti kiertämään ulkomaille jo ensimmäisenä kesänään.

Hetkeä ennen Sohva-ohjelman vierailua Ultra Bimboos oli konsertoinut Tavastialla Ruma-klubilla. Elävän arkiston koosteeseen on napattu keikalta kappaleet Liar liar! (artikkelin yläosassa), Pussycat drive ja Get there fast.

Thee Ultra Bimboos toimi vuodesta 1994 eteenpäin aktiivisena noin kymmenen vuotta. Yhtye julkaisi yhteensä neljä pitkäsoittoa: We Can Stop Whenever We Want (kokoelma, 1996), Supermess (1998), Four Fans Can’t Be Wrong (2000) ja Bimboo Wizard (2003).

Koosteen päättää hieman erilainen live-esiintyminen vuoden 2005 Viihdevuodet-ohjelmasta, jossa Pedro Hietasen säestämä Ultra Bimboos tulkitsi Abban Waterloo-kappaleen koko bändin voimin.

Kommentit