Hyppää pääsisältöön

Arto Nybergin ensimmäinen lähetys

Arto Nybergin ensimmäisessä lähetyksessä 7.3.2004 vieraina olivat näyttelijä Pirkka-Pekka Petelius, Mars-tutkija Sini Merikallio sekä Pelle Miljoona & 1980 -yhtyeen Ari Taskinen ja Stefan Piesnack. Elävässä arkistossa on katsottavissa koko lähetys sekä jokainen vierailijaosuus yksitellen.

Monipuolisesta urastaan tunnettu Pirkka-Pekka Petelius oli Nybergin ensilähetyksen ensimmäinen vierailija. Harvoin haastatteluja myöntänyt Petelius oli aiemmin todennut, että hänen elämäntehtävänsä on yksinkertaisesti tuottaa iloa.

"Siviilioloissa en kauheasti nauranut ennenkään, mutta nykyisin varmaan entistäkin vähemmän. Toivottavasti en kuitenkaan ole tullut kyyniseksi", Petelius pohdiskeli ohjelmassa.

Avaruustutkija Sini Merikallio taas ei epäröinyt astua Marsiin suuntaavan aluksen kyytiin. Marsista oli tuolloin saatu ensimmäiset varmat todisteet siitä, että planeetalta löytyy vettä.

"Vesi kertoo, että Mars ei aina ole ollut kuollut", Merikallio kertoi.

Keväällä 2008 Merikallion haave avaruuslennosta konkretisoitui askeleen, kun Euroopan avaruusjärjestö ESA ilmoitti hakevansa uusia astronautteja. Merikallio sijoittui hienosti 200 parhaan hakijan joukkoon.

Ohjelman kolmannet vierailijat, uudelleenkasatun Pelle Miljoona & 1980 -yhtyeen Ari Taskinen ja Stefan Piesnack kertoivat Tahdon rakastella sinua -hitin syntytarinan sekä avasivat kumpikin vaiheitaan yhtyeen edellisen ja uuden tulemisen välillä. Kahteenkymmeneenviiteen vuoteen oli mahtunut musiikki- ja taidekokeiluja, päihderiippuvuutta ja vankilatuomioita.

Ohjelmasta on leikattu osia tekijänoikeudellisista syistä.

Teksti: Petra Himberg & Ville Matilainen

Arto Nybergin asiantuntevaa ja rentoa haastatteluohjelmaa jo 15 vuotta

Arto Nybergin 15-vuotissynttärilähetyksessä 10.3.2019 nähtin hetkiä vuosien varrelta, haastateltavina ensimmäisessä lähetyksessä mukana ollut Pelle Miljoona OY:n basisti Ari Taskinen ja 17-vuotias tennislupaus Otto Virtanen.

Kommentit