Hyppää pääsisältöön

Ateistin aamuhartaus toi Aki Tykille yrjöt suuhun

Happoradio palaa keikkalavoille uuden materiaalin kanssa pitkän tauon jälkeen. Yhtyeen keulakuva myöntää, että studiossa lensi laatta.

Kuvassa Happoradion laulaja Aki Tykki pipo päässä ja kaulahuivi kaulassaan. // Kuva: Ninni

Happoradion kiertue Elefanttimarssi alkaa perjantaina 7. maaliskuuta. Bändi palaa pitkän tauon jälkeen keikkalavoille, joten treenikämpällä on haissut hiki useana päivänä. Yhtyeen keulakuva Aki Tykki ei malta odottaa yleisön eteen kipuamista.

- Odotan rundia pelonsekaista jännitystä tuntien. Se on hurjaa, kun pitää treenata kerralla 11 uutta biisiä, emmekä ole niitä vanhojakaan veivanneet vähään aikaan. Odotan kyllä innolla, mahtava vuosi tulossa, Tykki fiilistelee YleX:lle.

Pitkän linjan yhtye on treenannut mahdollisuuksien mukaan rundia varten. Pientä haastetta harjoitteluaikatauluun on kuitenkin tuonut basistin muutto Kuopion suuntaan.

- Meillä on ollut kaksi muutaman päivän treenisessiota, melkein hyvin on mennyt. Vielä on treenattavaa, mutta olemme valmiudessa, Tykki kuvailee.

Yhtye aikoo soittaa kevään aikana vähintään kerran jokaisen levyn kappaleen livenä. Helsingin keikalla Happoradio saattaa yllättää soittamalla koko levyn läpi.

- Eihän sitä tiedä, jos innostuisimme soittamaan Tavastialla koko levyn. Sehän olisi katu-uskottavaa, Tykki nauraa.

Yrjöt suussa studiossa

Aki Tykin omia live-suosikkeja Elefantti-levyltä ovat rokkirallit.

- Reippaat rallit ovat kivoja soittaa. Rokkijätkä sisuksissa tykkää, kun voi hikoilla ja roiskia menemään. Olen vain harmillisen huono soittamaan kitaraa. Se on vähän esteenä, laulaja tunnustaa.

Eniten haasteita solistille ovat tuottaneet kappaleet Ateistin aamuhartaus ja albumin nimiraita Elefantti.

- Ateistin aamuhartaus on järjettömän vaikea laulaa. En edes pääse niin korkealle. Se on melkein yrjöten laulettu studiossa. Itse asiassa Elefanttia laulaessa tuli ihan oikeasti yrjöt, mutta siinä mulla oli vähän erikoinen laulutekniikka, muusikko paljastaa.

Happoradion uutuuslevy Elefantti soi ensi viikolla YleX:n Viikon albumina.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu