Hyppää pääsisältöön

Mira: "Älä tuomitse ihmistä jos et tiedä heidän tarinaa"

"Ittelleni ala ja ylä aste oli suoraan sanottuna helvettiä." Kuva: Yle miran blogi

Mira kertoo omassa blogissaan kouluvuosien taisteluistaan. Nuorempana hän joutui yrittämään monta kertaa uudestaan, kun lukihäiriö ja oppimisvaikeudet tekivät elämän mahdottomaksi koululaitoksen normaaliputkessa.

"Jos sulla ei ole lukihäiriötä on vaikee ymmärtää kuinka hankalaa jotkut sulle helpot asiat voi olla.
Suomessa koulunkäynti lukihäiriöiselle on vaikeeta. Ittelleni ala ja ylä aste oli suoraan sanottuna helvettiä," Mira muistelee eri vaiheita, kun kukaan ei oikein osannut häntä tulkita.

"Älä arvostele ihmisiä jos et tiedä heidän tarinaa. Jotkut ihmiset ei vaan tajua että asiat ei ole samoin sulla kun mulla", Mira tiivistää omassa blogissaan.

Kuva: Yle miran blogi

Mira oli kuullut huhuja ja arvosteluja, jo ennen kuin Au pairit Lontoossa -sarja alkoi: "Tänään pikku korvani kuuli juttua, että ihmiset arvostelevat mua...
Sen takia että kirjotan kirjotusvirheitä englanniksi. Ensimmäisenä se pisti raivostuttamaan mutta sitten tajusin että kyseiset henkilöt ovat vain tietämättömiä joka pistää heidät tuomitsemaan siten, miten näkevät mut kirjotusteni perusteella."

Mira ajatteli koulussa jo, että ei ikinä saavuta mitään. Varsinkin kun monet kaverit menivät lukioon ja eri teille kuin Mira. Kokemukset ovat kuitenkin antaneet näkökulmaa omaan lähihistoriaankin: "Mutta nyt ite tajuan että vaikka ei ole akateemisesti vahva, voi silti saavuttaa hienoja asioita. Surkein oppilas ikinä joka ei osaa kirjottaa oikein tai ratkasta matikan yhtälöä,
Valmistui kokiksi,
Muutti Lontooseen,
On osana TV sarjaa." (blogissa teksti muotoiltu kuin runoksi)

Nyt Lontoossa oli lähdettävä ensimmäisestä perheestä, mutta Mira jäi kaupunkiin - ja aikoo yrittää vielä. Au pairit Lontoossa -sarjan loput viisi jaksoa tulee Yle Arenaan perjantaina.

 • Onko sinun vuorosi lähteä maailmalle tämän hetken suosituimman sarjan matkassa? Hae tulevalle Au pairit -kaudelle!

  Au pairien 7. kauden haku on avattu.

  Artikkelia muokattu 23.8.: Haku Au pairien uudelle kaudelle on päättynyt. Mikäli olet 18–28-vuotias ja koet, että nyt on juuri oikea hetki ottaa etäisyyttä Suomeen ja seikkailla kaukana kotoa – mutta myös ottaa vastuuta vieraan perheen lapsista – hae mukaan Au paireihin! Yle Areenan tämän kevään katsotuin ohjelma saa jatkoa ja etsimme nyt nuoria aikuisia uusiksi au paireiksi. Hakijan tule

 • Nyt on SOS! Testaa, oletko Au pairit-guru!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Testaa!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Nyt on tosifanin testi. Miten hyvin muistat eri kausien tapahtumia? Saatko kaikki oikein? Testaa tietosi nopeassa testissä!

 • Uudet au pairit esittäytyvät! - Tällä kaudella suunnataan Havaijin lämpöön

  Au pairit Havaijilla julkaistaan Yle Areenassa 29.5. klo 21.

  Au pairit -sarjan kuudes kausi vie nuoret au pairit Havaijille eksoottiselle ja kuvankauniille Oahun saarelle, joka on kiehtova sekoitus paratiisimaista luontoa ja suurkaupungin vilskettä. Uudet au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sydämet avoinna uusiin seikkailuihin. Au pairit Havaijilla julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 29.5.