Hyppää pääsisältöön

YleX:n Mäkkärin bändiprojekti Kallojuna ja Stam1na yhteistyöhön?

Kallojuna on YleX Jälki-istunnon Mäkkärin bändi, joka on määrittelemättömän pitkällä tauolla. Nyt apua saattaa tulla niinkin yllättävältä taholta kuin suomalaisen metallin jättiläiseltä – Stam1nalta.

Mäkkäri ei herättele liikoja toiveita Kallojunan paluusta estradeille.

Kallojuna on bändi, joka nousee YleX:n lähetyksissä puheenaiheeksi säännöllisen epäsäännöllisesti. YleX Jälki-istunnon Mäkkäri nimittäin hakkasi kyseisessä pumpussa rumpuja villeinä teinivuosinaan.

- Piti testata, miltä tuntuu olla muusikko. Samalla tuli huomattua sen olevan tosi helppoa. Ei tarvinnut muuta kuin perustaa bändi, tehdä muutama biisi, julkaista levy, järjestää itselleen keikka ja ottaa ihmisiltä rahat pois pääsylipuilla, mies muistelee muusikkovuosiaan.

Tällä hetkellä Jämsän lahja Suomen musiikkikentälle on määrittelemättömän pitkällä tauolla. Myös tulevaisuus näyttää epävarmalta.

- Puhetta keikasta on ollut, mutta en ole enää edes varma, osaanko soittaa rumpuja. Viime kerrasta on niin pitkä aika, juontaja epäröi.

Pekka "Pexi" Olkkonen YleX Iltapäivän vieraana // Kuva: Ville Eerikkilä

Mäkkäri päätyi kuitenkin keskusteluihin Stam1nan kitaristi Pexi Olkkosen kanssa YleX:n Uuden musiikin ratsiassa ja tuo hetki saattoi muuttaa kaiken. Metalliyhtyeen kitaristi pystyi kuvittelemaan Kallojunan jopa Stam1nan lämppärinä.

- Meillä on ollut sellainen periaate, että otetaan mieluummin tuntemattomampia bändejä lämppäriksi. Autetaan niitä niin kuin isommat bändit on auttaneet meitä uramme alussa, Pexi visioi.

YleX raportoi ensi tilassa mikäli Kallojunasta kuuluu. Sitä ennen suosittelemme kuitenkin kuuntelemaan Uuden musiikin ratsian sunnuntaina 9. maaliskuuta, jolloin uutuusbiisit ruoditaan laulajatar Ronyan, Stam1nan Pexin ja YleX:n Mäkkärin toimesta.

Lähteet: Uuden musiikin ratsia