Hyppää pääsisältöön

Peppi: "Sain olla niin huikean onnellinen ettei sitä voi selittääkään"

Peppi lähti kieltä osaamatta umpi-italialaiseen perheeseen. Kuva: Yle muistot_peppi_naama

PEPPI:

Valmistuin koulusta ammattiin joka ei tuntunut ihan täysin omalta, en halunnut mennä opiskelemaan ennen kuin tietäisin mikä todella kiinnostaa.

Ajatus lähdöstä ulkomaille oli ensin ehdoton ei, mutta mieli muuttui kun tutkin asiaa, tein profiilin au pair worldiin, ja perheet alkoivat ottamaan minuun yhteyttä.

Olin hommassa mukana jo ennen kuin olin edes päättänyt lähdenkö. Sitten löysin mahtavan perheeni ja päätös oli valmis!

Kuva: Yle muistot_peppi_talot

Au pairina työskentely osoittautui yllätykselliseksi, ei sitä oikein tiennyt mitä odottaa, kaikki tuntui vaan tosi epätodelliselta. Menin umpi-italialaiseen perheeseen jossa on kolme lasta.

Lapset eivät puhuneet englantia, mutta niin vain heidän kanssaan oli pärjättävä. Alku oli hankalaa, ystäviä oli vaikea löytää, asioita oli vaikea selvittää, mutta en minä koskaan katunut.

Olen itsenäistynyt pikakelauksella ja nyt luotan itseeni paljon enemmän.

Ja niin vain asiat alkoivat sujumaan, opin puhumaan sujuvaa italiaa ja hoitamaan lapsia vähän vaikeammissakin tilanteissa.

Opin ymmärtämään kulttuuriin kuuluvia eroja ja esimerkiksi sitä että eivät lapset saa juosta metsissä ja puistoissa ja naapureilla niin kuin Suomessa, eivät he saa edes poistua koulun ovesta ilman että opettaja luovuttaa heidät huoltajalle.

Sain ystäviä, opin tuntemaan kaupunkia ja sain olla niin huikean onnellinen ettei sitä voi selittääkään!!

Kuva: Yle muistot_peppi_talot

Elämä au pairina on ollut tunteiden vuoristorataa, olen itsenäistynyt pikakelauksella ja nyt luotan itseeni paljon enemmän.

Lähtiessä pelotti osaanko vaihtaa lentokonetta ja mitä sanoa uusille ihmisille, nyt tuntuu että kaikesta selviää, ja elämästä voi vielä nauttiakin siinä sivussa. Vuoteni alkaa olla lopuillaan, 11 kuukautta on jo kulunut, ja perheen kanssa ollaan keskusteltu lisäajasta.

Olkaa rohkeita! Haastakaa itsenne!! Ja valitkaa sellainen perhe joka tuntuu hyvältä ja fiksulta niin kaikki järjestyy!!

Peppi, 20 v.

Lue myös:

Hannan, Pauliinan, Lilian, Minnan, Henriikan, Annan, Ennin, Riikan, Pepin, Emilian, Elinan, Ainon, Kaisan, Hennan, Riitan, Lauran, Ainon, Maijun, Petran, Ringan, Satun, Nooran, Marin, Johannan ja Riinan kertomukset heidän kokemuksistaan ulkomailla.

Kommentit
 • Onko sinun vuorosi lähteä maailmalle tämän hetken suosituimman sarjan matkassa? Hae tulevalle Au pairit -kaudelle!

  Au pairien 7. kauden haku on avattu.

  Artikkelia muokattu 23.8.: Haku Au pairien uudelle kaudelle on päättynyt. Mikäli olet 18–28-vuotias ja koet, että nyt on juuri oikea hetki ottaa etäisyyttä Suomeen ja seikkailla kaukana kotoa – mutta myös ottaa vastuuta vieraan perheen lapsista – hae mukaan Au paireihin! Yle Areenan tämän kevään katsotuin ohjelma saa jatkoa ja etsimme nyt nuoria aikuisia uusiksi au paireiksi. Hakijan tule

 • Nyt on SOS! Testaa, oletko Au pairit-guru!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Testaa!

  Onko sinulla Au pairit hallussa ihan 6/5? Nyt on tosifanin testi. Miten hyvin muistat eri kausien tapahtumia? Saatko kaikki oikein? Testaa tietosi nopeassa testissä!

 • Uudet au pairit esittäytyvät! - Tällä kaudella suunnataan Havaijin lämpöön

  Au pairit Havaijilla julkaistaan Yle Areenassa 29.5. klo 21.

  Au pairit -sarjan kuudes kausi vie nuoret au pairit Havaijille eksoottiselle ja kuvankauniille Oahun saarelle, joka on kiehtova sekoitus paratiisimaista luontoa ja suurkaupungin vilskettä. Uudet au pairit Talvikki, Emma, Annika ja Amma pakkaavat laukkunsa ja lähtevät sydämet avoinna uusiin seikkailuihin. Au pairit Havaijilla julkaistaan kokonaisuudessaan Yle Areenassa keskiviikkona 29.5.