Hyppää pääsisältöön

Tauko teki Happoradiolle hyvää

YleX:n Viikon albumina soi Happoradion Elefantti. Kuuntele levy!

Happoradion Aki Tykki Viikon albumi -haastattelussa // Kuva: JP Panttila

Happoradio jäi vuonna 2010 julkaistun viidennen albuminsa Puolimielen, ja sen kiertueen jälkeen tauolle noin kolmeksi vuodeksi. Vaikka fanien silmin tauko kesti pitkään, ei se todellisuudessa bändille niin massiivinen ollut.

- Rundi loppu elokuussa 2012, niin joulukuussa me kokoonnuttiin eka kerran Haapasalon kanssa tekemään materiaalia. Tosin siinä tuli välillä tämmösiä kuukauden breikkejä, kun mulla oli häitä sun muuta sählinkiä, Aki Tykki naurahtaa.

Bändi pääsi silti hyvin tauon makuun, ja se tekikin Akin mukaan Happoradiolle erityisen hyvää.

- Jossain vaiheessa naurettiin, että eihän tässä oo mitään järkee, että me sävelletään yksi biisi päivässä. Mutta miksi sitä ruveta jarruttelemaan, kun biisit kerta tuntu hyviltä, ja tuntuu edelleen.

Ja niin syntyi Happoradion kuudes albumi Elefantti. Mutta vaikka tuon levyn biisit syntyivätkin tauon tuoman rentouden takia helposti ja ylitsevuotavasti, joutui Tykki jälleen hieman taistelemaan sanoitusten parissa.

- Totta kai tekstien kanssa piti taas painia aika monta punaviinihuuruista yötä Herttoniemen työhuoneessa, Aki myöntää.

On aina olemassa riski, että yleisö unohtaa bändin sen tauon aikan, ja tämä riski kävi myös Happoradion jäsenillä mielessä. Huoli oli kuitenkin turha, kun Elefantti kimposi julkaisuviikollaan suoraan sekä Virallisen albumilistan, että Rumban albumilistan ykköspaikoille.

Kuuntele Happoradion Aki Tykin kertomuksia ja mietteitä Elefantti -levystä kuluvalla viikolla YleX:stä joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuorossa!

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu